[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.13Decembrie 2012 Tradiții (artistice) de familie

Health & BeautySpeedfitness

Este unul dintre cele mai noi antrenamente fitness de la noi, promite să vă vindece durerile de spate, lucrează muşchii aflaţi în adâncime şi nu trebuie să-l folosiţi decât de două ori pe săptămână, câte 20 de minute.

TurismPraga, oraşul perfect

În inima Europei se află Praga. Am păstrat doar pentru mine un top al locurilor care mă urmăresc de câte ori mă gândesc la capitala Cehiei. În cele şase zile petrecute în stil praghez am gustat din atracţiile care, după părerea mea, compun oraşul perfect.

GadgetWonderbook de la Sony

O carte cu minuni şi minunată, am adăuga noi, după ce am văzut-o „în acţiune” în cadrul lansării oficiale şi în premieră mondială de luna trecută.

GadgetNoi chartplottere şi dispozitive combo de la Garmin

Unii compară pescuitul cu meditaţia. Aparent, privitul plutei ore în şir aşteptând prada are aceleaşi beneficii ca o şedinţă de meditaţie.

GadgetTelefoane deștepte de la Prestigio

Prestigio a intrat în sfârşit pe piaţa telefoanelor mobile de tip smartphone Dual SIM. Şi nu vorbim despre un singur model, ci de trei, câte unul pentru fiecare buzunar sau necesitate.

Restaurante„Taste drive” participativ

De obicei, în aceste pagini facem loc părerilor noastre despre „osteneala altuia”. Ajungem într-un local, alegem ce ne îmbie din meniu, degustăm și punem condeiul la treabă, așa cum ne dictează papilele. Dar cum e de partea cealaltă a bucătăriei?

CafeneleToate’s vechi şi nouă’s toate: Cafeneaua Veche & Vecchio

Nu ştiu câţi dintre voi ştiţi (spre ruşinea mea, eu nu ştiam) cum se numeşte cafeneaua în care Creangă, Eminescu şi Veronica Micle îşi pierdeau nopţile. Sau câţi ştiţi că acest local se află în Centrul Vechi şi că este şi acum deschis.

BaruriRevisited - Schimbări în decor

Sunt locuri cărora le călcăm pragul de multă vreme. Sau în care am poposit la ceas de noapte. Ne-au obişnuit cu un meniu sau cu un stil anume. De curând, şi-au schimbat chipul. „Dar năravul”?

CafeneleJoy Caffe

Vizavi de Parcul Circului se află o cafenea care aduce a lounge şi care, deşi este un local de cartier, nu arată şi nici nu se poartă deloc ca unul de acest fel.

BaruriJameson Pub

La intrarea în Centrul Vechi, în noua piaţetă de la Universitate, a apărut un nou pub. Jameson Pub păstrează reţeta de succes care a umplut în ultima vreme puburile bucureştene.

BaruriSubSol Bar

Un local cu personalitate. Se desfăşoară pe două niveluri: la parter se află câteva mese, iar subsolul are, noaptea, menirea să devină club.

Muzică clasicăBest of 2012. 2012 în turnee

Anul 2012 a fost pentru viaţa muzicală a României anul modei/maniei turneelor. Cu flautul de aur, cu un pian călător, cu un violoncel amorezat de minuni preclasice, cu o vioară obsedată de capriciile sonatelor lui Ysaÿe, toată lumea bună a plecat să colinde ţara.

CarteBest of 2012. O relectura

A trecut sărbătoarea americănească de Thanksgiving. Nu știu de ce pe asta n-am importat-o, dar dacă am fi făcut-o, ne-am fi putut ține de mânuțe în jurul mesei cu curcan sacrificial, exprimându-ne recunoștința pentru că în 2012:

TeatruBest of 2012. Scena. 2012

În artă, mai mult decât oriunde, topurile sunt subiective. De aceea, nu au valabilitate decât într-un anumit context. Doar faptul că rămâi cu gândul la nişte spectacole mult timp după ce le-ai văzut îţi dă dreptul să le subliniezi cu roşu în agenda publicului.

OraşBest of 2012. Curat urban!

Case, locuri, evenimente care compun oraşul au fost trecute în revistă de-a lungul anului. Cel mai mult ne-au plăcut revitalizările, proiectele şi iniţiativele inedite care completează spaţiul urban bucureştean. Am pus cap la cap câteva piese din puzzle-ul Bucureşti.

FilmBest of 2012. Film românesc, la export

În România, performanța filmului regizat de Tudor Giurgiu, Despre oameni și melci, de a depăși 60.000 de spectatori nu-i de lepădat. Însă, am selectat câteva reușite ale cinemaului românesc în străinătate. Acolo se vede mai bine.

ArtăBest of 2012. Bilanț subiectiv-expeditiv

Anul a fost un an extrem de încărcat, dens, inepuizabil pentru artele vizuale. Efectele lui se vor putea simți încă până spre jumătatea lui 2013.

EditorialeNew Year’s Resolutions

La fiecare sfârșit de an ne dovedim tot mai optimiști. Ne spunem că următoarele 12 luni, cu siguranță, vor fi mai bune, ne vor aduce mai multe împliniri și, implicit, bucurii.

Muzică clasicăCaragiale postmodern

Înaintea premierei mondiale a operei O scrisoare pierdută (16 decembrie, la Opera Naţională din Bucureşti), compozitorul Dan Dediu ne-a po­vestit despre un Caragiale din french-cancan.

TeatruTeatru. Viaţă. Şi o distribuţie de excepţie

Mihai Constantin este unul dintre cei mai importanţi actori de astăzi. Despre o carieră solidă, crescută din roluri grele, şi o familie... cu distribuţie de excepţie: