[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 13/12/2012

Revisited - Schimbări în decor

Revisited - Schimbări  în decor

Sunt locuri cărora le călcăm pragul de multă vreme. Sau în care am poposit la ceas de noapte. Ne-au obişnuit cu un meniu sau cu un stil anume. De curând, şi-au schimbat chipul. „Dar năravul”?

Mergi?

La copac


Despre locul acesta v-am mai scris în câteva rânduri. Are tradiţie, are un pom vechi în curte – de unde şi numele. Are un cârciumar voios şi bucate bune. Acum are şi un nou decor. Într-adevăr, casa veche în care se află cârciuma avea nevoie de o primenire. Dar Horaţiu (stăpânul casei) nu s-a rezumat doar la un strat de var proaspăt.
De curând, camerele au primit o altă înfăţişare şi, dacă nu mă înşel, a fost nevoie şi de o seamă de „rezidiri”. S-a creat mai mult spaţiu, o atmosferă mai luminoasă, plus că, acum, îţi atrag privirea o seamă de găselniţe decorative inspirate din specificul românesc. Pânză de saci pe pereţi, linguri roşcovane pe unde nu te aştepţi, motive de pe covoarele ţărăneşti împodobesc acum pereţii odinioară gălbui. O să vă placă noua faţă a locului. La fel cum, sunt convinsă, că vă plac bucatele din meniu.

La Copac, Pitar Moş 23, 031.434.06.72;
www.lacopac.ro


Woodstock Bar


Sunt mai bine de trei ani de când merg în locul acesta. Mai întâi m-a încântat numele, şi am vrut să verific dacă într-adevăr locul face cinste acelor vremuri, acelor stări de spirit. Jimi Hendrix, Robert Plant, Jim Morrison, Keith Richards se află dintotdeauna la loc de cinste pe pereţii barului tapetaţi cu o mulţime de viniluri, coperte de album sau imagini-cheie ale istoriei muzicii. Pentru cei care n-au ajuns în Woodstock până acum, trebuie să precizez că acest loc se încadrează în categoria barurilor simple, fără prea multe fasoane, şi este destinat, în principal, iubitorilor de rock clasic. N-o să găsiţi coroniţe de margarete în bar şi nici prea multe culori. Hipioţii de astăzi s-au mai schimbat. Însă o să găsiţi oameni prietenoşi, care vin aici pentru genul de muzică pe care-l ascultă. Şi pentru berea ieftină.
Pentru că tot am ajuns la categoria preţurilor de la bar, să ne întoarcem la motivul pentru care Woodstock se află pe lista noastră astăzi: schimbări de decor. Barul vă aşteaptă acum chiar în camera principală, la intrare, lăsând mai mult loc pentru dans (da, se şi dansează aici) şi pentru darts. Camera din dreapta, unde se afla odinioară barul, găzduieşte acum mai multe mese şi o masă de fussball, căci – am uitat să precizez – în acest spaţiu se adună pasionaţii acestui sport. Se ţin chiar şi campionate. Mobilierul de aici poate fi uşor mutat, pentru serile în care se proiectează sau au loc concerte acustice. Bref, o reorganizare pentru o mai bună funcţionare. Un plus major al schimbării din Woodstock: e mai mult loc pentru cei care preferă să stea (să discute, să joace şah, să bea în linişte un pahar) la bar.­

Woodstock Bar, Traian 141, 0744.422.279

La mine-n Copac


Un alt copac, mai mic, se găseşte în Centrul Vechi. Se află la ultimul etaj, în gangul care găzduieşte şi Papiota. Noi l-am descoperit anul acesta, când se prezenta cu un decor puţin neobişnuit pentru zona în care se află. Copacii tapetului urcau până la cer – spre ferestrele din tavan, iar atmosfera îţi dădea senzaţia că ai poposit într-o cafenea cu scenă, cu mici cântări, seri de stand-up, ateliere, jam sessions. Rebranding-ul nu sare departe de „trunchiul” pe care şi l-au propus proprietarii, şi anume să fie „nuca-n perete a Centrului Vechi”. Acestei descrieri i s-a mai adăugat un atribut – rockul clasic. Atât prin vorbe, cât şi prin fapte, se pare. Decorul a fost uşor regândit cu elemente (chitare, imagini) care îţi spun foarte clar ce muzică vei asculta aici. Şi nu se potrivesc ca nuca în perete. Desigur că la categoria „fapte” se includ şi serile cu muzică live – concerte, intime, pentru o mână de oameni. Să urce cât mai sus, le dorim! 


La mine-n Copac, Lipscani 43 (intrarea din Pasajul Şelari), 0734.602.074