[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 8/09/2017
Bucureşti Fête de la Gastronomie, 22 - 24 septembrie 2017, Ambasada Franței, Institutul Francez

Chef Fabrice Giraud, deținător al unei stele Michelin, invitat special al Fête de la Gastronomie 2017

Chef Fabrice Giraud, deținător al unei stele Michelin, invitat special al Fête de la Gastronomie 2017

Chef Fabrice Giraud, deținător al unei stele Michelin, este invitatul special al celei de-a patra ediții a Fête de la Gastronomie (Sărbătoarea gastronomiei), o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, ce va avea loc în perioada 22 - 24 septembrie 2017.

Tema ediției de anul acesta este „Au coeur du produit - În inima produsului", care își propune să pună în evidență importanța calității produselor folosite în universul gastronomiei și, mai ales, diversitatea și bogăția produselor franțuzești.

Fabrice Giraud, chef cuisinier la restaurantul Maison Blanche din Paris, și-a început cariera în restaurante de renume precum Chantecler du Negresco din Nisa, Grande Cascade din Paris și Hôtel de Paris din Monaco, unde a lucrat alături de chef Alain Ducasse.

În 1999, a început să lucreze la un nou restaurant Le Pain et le Vin din Bruxelles, local ce a primit în scurt timp o stea Michelin. Originar din sudul Franței, chef Fabrice Giraud își îmbogățește preparatele cu noi arome descoperite în călătoriile sale prin lume.

Evenimentul este organizat pentru al patrulea an consecutiv de Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France alături de partenerii lor.

Evenimentul urmărește să evidențieze oferta turistică gastronomică a Franței, să pună în valoare bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesioniști din domeniul gastronomic valorizând calitatea muncii lor și să ofere noi perspective atât pentru specialiști, cât și pentru amatori.