[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Bucureşti Adresă: Bulevardul Magheru 8-10 (lângă Hotel Ambasador) Telefon: 031.438.19.57; 0751.137.343 Website: www.ceamaibunaciocolata.ro Facebook: CeaMaiBunaCiocolata Program: L-V: 09:00-21:00; S: 09:00-18:00; D: 12:00-18:00

Leonidas Magheru

Ciocolată belgiană cu tradiție, chiar în mijlocul Bucureștiului.

Un loc nou și încă un motiv să faci cadouri. Nu doar pentru că se apropie Sărbătorile. „Just think of someone!”

Leonidas, o istorie de peste 100 de ani

Povestea brandului Leonidas începe în anul 1910, când Leonidas Kestekides, tânăr cofetar grec plecat în SUA la numai 18 ani, prezintă dulciurile sale la Expoziția Universală din Bruxelles.

Nimeni nu știe, însă, dacă medalia de bronz primită ar fi fost la fel de importantă, în cazul în care Leonidas nu s-ar fi îndrăgostit fulgerător, în capitala Belgiei, de Joanna Teerlinck. Cei doi s-au căsătorit în 1912 și au deschis prima lor ceainărie în Bruxelles, în 1913, an în care Leonidas a primit și o nouă medalie, de aur, la Expoziția Internațională de la Gent.

De la un simplu atelier la o afacere de succes 9 ani mai târziu, din cauza contextului politic din Grecia, toată familia lui Leonidas vine în Belgia. Dintre membrii ei, cel mai important ajutor în afacerea cu ciocolată care va cuceri lumea este nepotul, atunci în vârstă de 19 ani – Basilio. Urmând exemplul unchiului său, acesta își deschide un atelier de cofetărie, pe care îl va transforma, ulterior, în magazin.

Leonidas devine un simbol oficial în 1937, când Basilio creează brandul, pornind de la imaginea vestitului rege din Sparta, în semn de respect pentru unchiul său.

Afacerea crește ușor, până în anul 1950, când este deschis Laboratorul de Ciocolată. Cea mai importantă transformare are loc, însă, odată cu apariția ceainăriei de lux din Blankenberge, de la malul mării, care va fi deschisă pe perioada verii și care va atrage mulți clienți din rândul burgheziei bogate.      Așa că între 1950 și 1966 ciocolata Leonidas devine cea mai iubită ciocolată din Bruxelles, pentru prospețimea, savoarea și prețul ei imbatabil (0,25 Euro/100 g).

Mai mult, în 1966 apare primul magazin Leonidas aflat în afara capitalei, pentru ca în 1969 afacerea să fie preluată, deja, prin franciză, în Franța.

Din 1970, după moartea lui Basilio, afacerea ”Confiserie Leonidas SPRL” este preluată de familia Kestekides și devine un adevărat imperiu. Putem spune ca anii '70 și '80 reprezintă ”perioada de aur”, în care brandul Leonidas începe să fie prezent în toată Europa - Belgia, Luxemburg, Germania, Olanda, Anglia (Londra) și chiar și în Grecia (la Atena).

Cu o istorie mult mai bogată decât cea amintită aici, afacerea Leonidas nu încetează să se dezvolte. În momentul de față există 350 de magazine în Belgia, 340 de magazine în Franța și aproape 1000 de magazine în lumea largă (inclusiv SUA și Asia). 

 

Taguri: