[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 6/09/2017

”Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar într-o limbă străină

”Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar într-o limbă străină

”Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018.

Filmul, care a avut premiera la Festivalul de la Toronto în 2016, are la bază un scenariu semnat de Claudia și Adrian Silișteanu.

Radu este stagiar la biroul din Bucureşti al Agenţiei France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franţa îi dă acestuia ocazia să îşi dovedească competenţele. Totuşi, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverşunarea cu care înţelege să facă această meserie este îndoielnică.

Din distribuţie fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca.

Reprezentantul României la ediția de anul viitor a galei Oscar, care va avea loc pe 4 martie, la Los Angeles, a fost ales de un juriu format din criticii Dana Duma, Călin Căliman, Cristina Corciovescu, Magda Mihăilescu, Cristian Tudor Popescu, Doinel Tronaru și Eugenia Vodă.

Câștigătorul Ursului de Aur de anul acesta, ”Despre trup și suflet”, de Ildikó Enyedi, va reprezenta Ungaria la Oscar.

Regizorul Fatih Akin reprezintă pentru prima dată Germania în cursa pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar. Drama ”In the Fade”, pentru care actriţa Diane Kruger care interpretează rolul principal a fost premiată la Festivalul de Film de la Cannes, a fost selectată să reprezinte această țară la Oscar 2018.

Lungmetrajul ”The Square”, câştigătorul Palme d'Or de anul acesta, este propunerea Suediei pentru o nominalizare la aceeași categorie.  

Drama "Men Don't Cry”, debutul în lungmetraj al lui Alen Drljević, este propunerea Bosniei şi Herţegovinei, iar filmul ”White Sun” al regizorului Deepak Rauniyar, produs de Danny Glover, este alegerea Nepalului.

Între țările care și-au anunțat propunerile se numără Turcia, cu pelicula ”Ayla” a lui Can Ulkay, și Belgia, cu ”Le Fidèle”, de Michaël R Roskam.

Taguri: