[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 14/09/2017

„Un pas în urma serafimilor”, cu Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, din 22 septembrie în cinema

„Un pas în urma serafimilor”, cu Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, din 22 septembrie în cinema

Filmul „Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al lui Daniel Sandu, cu Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov în distribuţie, va fi lansat vineri în cinematografele românești, iar trailerul peliculei se află în top 50 al celor mai populare videoclipuri pe YouTube în România.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

Distribuţia filmului este completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

Scenariul şi regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea aparţine lui George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele de Cireşica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători sunt Ada Solomon şi Ioana Drăghici.

Debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu este o producţie Hi Film Productions și va fi distribuit în România de microFILM, iar la nivel internaţional de INDIE SALES.

Născut în Piatra Neamţ, Daniel Sandu a studiat muzica şi a absolvit Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, apoi regia la Universitatea Media din Bucureşti. A scris şi regizat o serie de scurtmetraje, precum şi seriale de televiziune printre care „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV), „Gaşca” (Kanal D) şi „La Bloc” (Pro TV). În 2011, Daniel Sandu a produs, scris şi regizat scurtmetrajul „Numărătoarea manuală”. Acest proiect a însemnat începutul colaborării cu Ada Solomon în calitate de coproducător prin Parada Film. Producţia a fost selectată în competiţiile oficiale ale festivalurilor de film de la Sarajevo, Cambridge, Montpellier şi Leuven, a fost recompensat cu premiul juriului la Leiden. Scurtmetrajul „Vocea a doua”, realizat în 2012, a fost premiat la Festivalul de Film Anonimul. „Cai putere" (2013) a avut premiera în competiţia Pardi di Domani de la Locarno 2014 şi a fost laureat la Cottbus, la categoria „cel mai bun scurtmetraj”.