[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 6/09/2015

„In Transit” deschide a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival

„In Transit” deschide a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival

Documentarul „In Transit”, de Albert Maysles, va deschide a doua ediţie a HipTrip Film Festival, care de va desfăşura în perioada 8-11 octombrie, la Cinema Union și Cinema Eforie şi va aduce la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania şi Germania.

Documentarul „In Transit”, premiat anul acesta la Tribeca Film Festival cu Mențiunea Specială a Juriului pentru cel mai bun documentar, este regizat de Albert Maysles în colaborare cu Lynn True, David Usui, Nelson Walker și Benjamin Wu.

Întreaga acțiune a filmului se petrece în tren şi surprinde relaţiile care se leagă între pasagerii aflaţi la bordul cursei Amtrak’s Empire Builder, cea mai lungă şi aglomerată rută feroviară a Americii.

Sincer şi direct, filmul prezintă o serie de poveşti, pornind de la conversaţii relaxante şi banale până la confesiuni şi momente de intimitate, în care pasagerii îşi împărtăşesc temerile, speranţele şi visurile. Pe măsură ce Empire Builder străbate nord-vestul Statelor Unite, trecând prin centre urbane, suburbii şi zone industriale, traversând câmpii vaste, păduri şi munţi, regizorul aduce în prim plan un portret al Americii, în toată frumuseţea ei umană şi naturală.

Selecția HipTrip, un proiect independent, desfăşurat de Fundaţia OVI, este realizată anul acesta de Florin Barbu, jurnalist și critic de film.