[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

festivaluri de film

FilmBucharest International Dance Film Festival a debutat cu drama biografică „La Danseuse”. 27 de scurtmetraje, în competiție

Bucharest International Dance Film Festival, ajuns la a treia ediție, a debutat cu drama biografică „La Danseuse”, regizată de Stéphanie Di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

FilmCele mai bune animații internaționale, la a zecea competiție Anim’est 2015

Cele mai spectaculoase filme de animație, recompensate cu prestigioase premii ale industriei, vin să își completeze palmaresul la cea de-a 10-a ediție a festivalului Anim’est, care se va desfăşura în perioada 2-11 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.

FilmCâștigătorul Palme d’Or 2015, premieră românească, la Les Films de Cannes à Bucarest

Lungmetrajul „Dheepan” (2015), de Jacques Audiard, distins cu Palme d’Or, va fi proiectat în premieră în România, la cea de-a șasea ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc în perioada 23 - 29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Cinema Pro.

OraşZILELE MUZEULUI ȚĂRANULUI, 10 – 20 septembrie

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului Zilele Muzeului Țăranului se va desfăşura în perioada 10 - 20 septembrie, printre manifestări numărându-se expoziții, târguri, concerte și proiecţii de filme.

Ştiri„In Transit” deschide a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival

Documentarul „In Transit”, de Albert Maysles, va deschide a doua ediţie a HipTrip Film Festival, care de va desfăşura în perioada 8-11 octombrie, la Cinema Union și Cinema Eforie şi va aduce la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania şi Germania.

Ştiri36 de filme, în competiția NexT 2015

A noua ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc în perioada 15-19 aprilie, la București, a adunat în competițiile internațională și națională 36 de titluri.

ŞtiriFestivalul Filmului European, la a 19-a ediție

Festivalul Filmului European, ajuns la a 19-a ediție, se va desfășura în luna mai, în mai multe orașe din România. Regizorul Tudor Giurgiu este ambasadorul onorific al FFE și cel care va realiza clipul de prezentare al evenimentului.

FilmBucharest International Experimental Film Festival BIEFF 2014

Festivalul Internațional de Film Experimental București 2014 (BIEFF) se va defășura în perioada 10-14 decembrie, iar filmele propuse de organizatori și cele înscrise în competiție vor rula la Cinema Pro și Cinema Elvira Popescu.

FilmFestivalul Filmului Evreiesc Bucureşti, la a patra ediție

Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti (Bucharest Jewish Film Festival – BJFF) propune publicului o selecţie de peste 50 de filme, majoritatea în premieră în România, ce vor fi proiectate, în perioada 7 –13 noiembrie, la Cinema Studio şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

ŞtiriOne World Romania 7

În urmă cu 16 ani, One World a pornit la Praga în spiritul și la inițiativa lui Vaclav Havel. Timp de cinci ani, festivalul a fost organizat sub patronajul său. După dispariția lui fizică, în 2011, el se încăpățânează să rămână in mințile și sufletele noastre…

FilmPrezența românească la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg

Cinci lungmetraje româneşti au fost selectate în programul Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg, care se va desfăşura în perioada 24 ianuarie – 3 februarie.

ŞtiriProfesioniști ai cinema-ului european întâlnesc regizorii români la BIEFF

Cele mai recente experimente românești vor intra de miercuri în atenția publicului autohton, precum și a unor profesioniști de top ai industriei cinematografice internaționale.

ŞtiriTerry Gilliam deschide cea de-a patra ediţie BIEFF

Gala de deschidere BIEFF aduce în premieră în România cel mai nou lungmetraj al maestrului filmului experimental Terry Gilliam, THE ZERO THEOREM. Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului la Cinema Pro, miercuri, 11 decembrie.

ŞtiriZilele Filmului Irlandez, la Cinema Elvira Popescu

Cea de-a V-a ediţie a festivalului Zilele Filmului Irlandez se desfăşoară la Cinema Elvira Popescu din București (Bd. Dacia nr. 77) pe 3 şi 4 decembrie 2013.

FeaturesThomas Ciulei relansează ”Nebunia capetelor”, documentarul Lenei Constante

Regizorul Thomas Ciulei va relansa, anul viitor, graţie cooptării în proiect a unor producători francezi, documentarul "Nebunia Capetelor". Probabil cel mai bun film al său, documentarul a făcut obiectul unui masterclass susţinut la a 20-a ediţie a Astra Film Festival.

ŞtiriPicturile lui Edward Hopper prind viaţă în Shirley – Visions of Reality, la BIEFF 2013

Gala de închidere a BIEFF aduce, în premieră în România, cel mai recent film al lui Gustav Deutsch, Shirley – Visions of Reality. Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului la Cinema Studio, pe 15 decembrie, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

ŞtiriA început cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Evreiesc – București 2013!

Duminică, 20 octombrie 1913, a început Festivalul de Film Evreiesc Bucureşti (BJFF)! 36 de filme, în premieră în România, vor rula, pe parcursul celor cinci zile de festival, la Studioul Horia Bernea, din cadrul Muzeului Naţional al Țăranului Român, și la cinematograful Elvira Popescu.

Invitatul luniiCinemaul gourmet

Cel mai straniu lucru este că, de fapt, în Romania filmul nu este receptat ca act artistic, ci mult mai degrabă ca „divertis-act”. Cinemaul este acceptat ca artă de un număr foarte mic de oameni, numiți în general cinefili.

ŞtiriFestivalul Filmul de Piatră, organizat de voluntari

Cea de-a 6-a ediție a festivalului Filmul de Piatra își propune să transmită un mesaj puternic: un eveniment cultural de anvergură poate fi organizat în întregime de voluntari, cu sprijinul comunității, delimitându-se de politicile culturale adesea restrictive ale statului.

ŞtiriÎncepe a doua ediţie a festivalului PELICAM

La festivalul de film PELICAM vor fi proiectate 14 filme de lungmetraj documentare, de ficţiune sau animaţie şi vor avea loc 12 premiere naţionale.