[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 5/10/2012
Barmaniada 2012 – Etapa de bere şi vin, pe 9 octombrie

Barmaniada 2012 – Etapa de bere şi vin, pe 9 octombrie

Barmaniada este cea mai complexă competiţie de bartending din România, iar marţi, 9 octombrie, de la ora 20:00, va avea loc Etapa de bere şi vin.

În cadrul acestei probe, barmani din toată ţara îşi vor demonstra, în faţa juriului de specialitate şi publicului, atât calităţile de somelieri, cât şi cele de berari.
Concurenţii vor susţine o probă teoretică cu întrebări despre istoria, servirea optimă, tipurile şi caracteristicile vinului şi ale berii. Barmanul trebuie să recunoască la degustare tipul de bere şi materia primă, iar la vin se va puncta capacitatea acestuia de a prezenta şi de a servi cât mai profesionist, dar şi originalitatea în prepararea unui cocktail pe bază de vin.

„Este greu să stăpâneşti acest domeniu vast şi fascinant al bartendingului. Am hotărât să creăm probe de competiţie care să implice atât competenţele unui somelier, cât şi abilităţile unui maestru berar”, spune fondatorul Barmania, Mihai Panfil.

Competiţia se va deschide cu unu spectaculos domino alcătuit din 500 de cocktailuri cu bere. Organizatorii au pregătit un workshop, unde barmani recunoscuţi îşi vor prezenta reţete proprii de cocktailuri cu bere.

Somelieri recunoscuţi vor susţine prezentări şi degustări cu două vinuri speciale: Jacobs Creek, cel mai apreciat vin din Australia şi Santa Margherita, un renumit vin italian.

Cei mai buni trei barmani vor fi recompensaţi cu următoarele premii: locul I – 400 euro, locul II – 250 euro şi locul III – 150 euro. Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfârşitul ultimei etape a competiţiei, pe baza totalului de puncte acumulate la fiecare dintre etapele competiţiei. Premiul este de 1.000 de euro şi şansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball din Dublin, în ianuarie 2013.

Etapa de bere şi vin este a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfăşoare în noiembrie (Barista, Mixologie) şi decembrie (Working Flair & Exibition).

Transmisia live a evenimentului din Tonka Soul Cafe va fi pe site-ul www.barmaniada.ro