[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.13Decembrie 2012 Tradiții (artistice) de familie

Artă„Un ADN, așa, mai post-punk…”

Cu familia Rasovszky nu poți epuiza niciodată un subiect. Traversezi analiza parcursului artistic așa cum ai încerca să parcurgi inepui­zabilele galerii Uffizi, însă un Uffizi ceva mai post-suprarealist, post-punk și post-pop art.

ShoppingCine ia măsuri, taie

Cele mai bune sfaturi primite de la tatăl său, sfaturi care l-au ajutat atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională, sunt: „În general, în viaţă, e bine să-ţi pară rău de ce ai făcut decât de ce nu ai făcut” şi „Oamenii mai întâi mănâncă şi apoi se îmbracă”.

FeaturesLes indes galantes. Sau despre dragoste, cu artă

Operă, teatru, balet, musical şi o tentă de cabaret... Nu există etichete pentru spectacolul Indiile galante, semnat de Andrei Şerban, care a inaugurat, cu un tonus bun şi un aer optimist, sala renovată de curând a Operei şi a Naţionalului de la Iaşi.

FilmÎn distribuţie: un cuplu de actori

Actorii Ioana Flora şi Mihai Brătilă sunt căsătoriţi de 6 ani, povestesc despre începuturi, într-ale cuplului şi ale actoriei, despre vocaţie şi pedagogie, despre copiii de acasă şi des­pre cei de la şcoală într-un interviu de Florin Barbu.

FilmSeven Psychopats - Cronică de film

Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Olga Kurylenko, Christopher Walken, Abbie Cornish și Tom Waits (!!!), dezlănțuiți într-un film dintr-un film despre un film (sic!) de Martin McDonagh,

TeatruColibri - Cronică de teatru

Colibri este un spectacol despre robotizare, sterilizare interioară şi, de ce nu, rinocerizare a vieţii, în toată sensibilitatea ei, ca să cităm o piesă, mult mai celebră, a lui Ionesco, decât cea la care ne referim acum, regizată de Florin Piersic jr., şi produsă Doctor’s Studio.

CarteMonica Pillat: „Am luat exemplu de la părinţii mei”

De ani de zile, scriitoarea Monica Pillat publică scrisori şi amintiri din arhiva familiei sale. Împreună cu Barbu Cioculescu, semnează acum un volum memorialistic în dialog, dezvăluind cititorilor alte genealogii şi alte înrudiri, concrete sau spirituale, ale culturii noastre.

ArtăExpoziție: km.0 în Tranzit.ro

Un nou spaţiu de expunere şi expresie critică a artei contemporane a fost deschis lunile acestea. Zic „spaţiu” pentru că Tranzit.ro a mai avut câteva activităţi până acum, la Cluj şi la Iaşi, în bună tradiţie cu omoloagele aceleiaşi platforme din Austria, Cehia, Ungaria sau Slovacia.

Teatrudontcrybaby - Cronică de teatru

În jungla metropolitană, Scufiţa Roşie a rătăcit drumul spre casa bunicii. E aproape pervers felul în care poveştile se înşurubează în contemporaneitate.

CarteTeofil şi Câinele de lemn - Cosmin Perţa, ilustraţii de Andrei Gamarţ

Poet la origine, Cosmin Perţa tratează proza şi cu grijă pentru finisajul stilistic, şi cu maximă îndrăzneală în ce priveşte construcţia narativă.

ArtăExpoziție: Goya, cronicar de război

Expoziţia Dezastrele războiului de la Muzeul Naţional de Artă a României, organizată de Institutul Cervantes, vernisată la 29 noiembrie, e fără doar şi poate un must-go în peisajul evenimentelor culturale şi artistice bucureştene.

ShoppingFashion by Ermanno Scervino

În 1999, după o colaborare de 10 ani cu cele mai bune nume din industria fashion şi couture Italian, Ermanno Scervino a decis să îşi lanseze propriul brand.

ShoppingTudor Personal Tailor

„Eu sunt croitorul Tudor. Sunt ceea ce unii ar numi continuatorul unei tradiţii. Una care a început acum mulţi ani, în Regatul Angliei, care se află supus dinastiei Tudor, în vremuri în care se năştea faimoasa eleganţă britanică”.

EditorialeProcesul comunismului prin teatru

Aşa se numeşte volumul semnat de Matei Vişniec şi apărut, luna trecută, la editura Humanitas.

TeatruInsula — un show teatral 100%

Gellu Naum este cunoscut ca autorul unor aparente texte pentru copii.

CartePovestind despre atunci - Monica Pillat și Barbu Cioculescu

Ceea ce pare un dialog între doi interlocutori care se cunosc de multe decenii este, în fapt, un puzzle.

EditorialeTendinţe sănătoase

Se termină 2012. Dacă nu suntem exterminaţi de vestita apocalipsă, de criza financiară (despre care se spune că s-a terminat, părere cu care eu personal ţin să nu fiu de acord) sau de proprii monştri născuţi din fobiile urbane, avem ce face şi ce vedea în 2013.

ShoppingNou deschis: Dizainăr

„Dizainării vin pe Pământ să salveze Lumea de obiecte urâte şi neperformante”. Cam aşa suna titlul invitaţiei la lansarea celui mai nou magazin concept de design din Bucureşti.

FilmDocumentare de la One World România

Festivalul One World România a debutat în 2008. Documentarele despre drepturile omului, selectate de-a lungul edițiilor, au adus povești impresionante despre oameni din lume și din România. Cinci dintre ele sunt acum pe DVD.

FilmȘcoala de Actorie în trei răspunsuri

Despre nevoile și exigențele unor noi generații de actori ne-a povestit regizorul Florin Șerban, fondatorul Școlii de film, într-un interviu realizat de Ileana Bîrsan.