[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.13Decembrie 2012 Tradiții (artistice) de familie

TeatruConul Leonida faţă cu reacţiunea - Cronică de teatru

Îl cităm pe Caragiale şi fără să ne dăm seama. Trăim printre Mitici şi facem dezbateri electorale înainte de culcare, chiar dacă gazeta a fost înlocuită cu talk-show-ul preferat.

Health & BeautyPrăvălia lui verde

Dragi cititori, faceţi cunoştinţă cu Verde. Este mic, dar voinic şi vrea să întâlnească persoane educate în stilul natural, dar şi pe cei care abia acum descoperă acest mod de viaţă.

MuzicăMuzica se naște pe holurile liceului

Cu spirit critic, Robin şi Vladimir Proca împărtăşesc tradiţiile frăţeşti aduse de acasă în sălile de repetiţii şi pe scenă. Odată cu debutul discografic al trupei Robin and the Backstabbers, planurile lor de viitor includ dominarea mondială printr-o divizie mare de cântece.

MuzicăAll time albums. Editor's choice

Vă propun spre ascultare șapte materiale discografice: albume de stare, de colecție, albume care, în opinia personală, nu trebuie trecute cu vederea.

OraşAfter-hours. După Sărbători

Sărbătorile sunt pentru zile liniștite în familie sau nopți la gura sobei, la un pahar de vin. Oricum, sunt prea puține locuri deschise în această perioadă. Dar dacă, după atâta tihnă, vreți să ieșiți în oraș? BeWhere! vă propune câteva repere pentru aceste zile molcome.

EditorialeCe-ți doresc, Bucureștiule...

La fiecare sfârşit de an promitem să nu mai fumăm, să facem mai mult sport, să fim mai buni (ce clişeu!), să... să...

OraşDe citit: Restaurante din România

Unele localuri spun poveşti. Asta pentru că ideile au pornit de la arhitecţi talentaţi.

OraşBienala Internaţională de Gravură Experimentală

Cea de-a cincea ediţie a Bienalei Internaţionale de Gravură Experimentală (IEEB) este organizată de Asociaţia Experimental Project în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brânco­veneşti Mogoşoaia.

OraşTârguri prin târg: Marché de Noël

Târgul cadourilor de designer a ajuns la a IV-a ediţie.

OraşTo do list - Concurs: Bucureștiul prin ochii Visage

Dacă doriţi să fiţi activi, creativi şi în perioada imediat următoare sărbătorilor, vă propunem un concurs.

OraşExpoziţie de bandă desenată

Galateca, galerie de C’arte şi Cooltura, propune expoziţia „Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri”.

Editorialeacasă. un loc, un mod, o stare

Sunt mai multe întrebări prin care aş putea să încep acest articol. Ce planuri de vacanţă aveţi? Unde faceţi Revelionul? Unde vă petreceţi Apocalipsa?...

FeaturesTudor Chirilă. Exerciţiu de echilibru

Cântă despre dragoste şi libertate, scrie cu sinceritate despre lumea „pe dos” care îl îngrijorează. Joacă în „O lume pe dos”. A făcut din 2012 un album, alături de trupa Vama. Iar 2013 va fi un an al teatrului.

MuzicăBest of 2012. Cele mai bune concerte

Dintre evenimentele găzduite de România anul acesta, am ales câteva la care era musai să ne numărăm printre spectatori. Iată alegerile noastre pentru Best Of Muzică 2012 – trei concerte de festival şi alte patru „independente”, evenimente cARe au primit cel mai mare punctaj din partea noastră.

Expat CornerInnovative and creative Austria

She is in charge of the Austrian Cultural Forum for a few months now and her mission is to enhance cultural relations between our two countries.How does Bucharest look like in the beginning of her mandate and which is the image of contemporary Austria promoted in Romania?

Expat CornerAustria inovatoare și creativă

A preluat conducerea Forumului Cultural Austriac de câteva luni, dar și misiunea de a extinde relațiile culturale dintre cele două țări. Cum arată Bucureștiul la început de mandat și care este imaginea Austriei contemporane promovată în România?

FeaturesCine (și de ce) investește în cultură: Gilda Lazăr

Directorul Corporate Affairs & Communications al JTI şi Preşedintele Raiffeisen Bank România sunt doi oameni de afaceri care sprijină „cu viziune” spaţiul artelor.

FeaturesCine (și de ce) investește în cultură: Steven van Groningen

Este preşedintele Raiffeisen România din 2002. A făcut sport de performanţă şi este un „fin” degustător de arte. Dar şi un generos finanţator, prin instituţia pe care o conduce, pentru multe evenimente culturale din domeniul filmului, artelor vizuale, teatrului...

FeaturesCase cu cărți

Călătorului îi şade bine cu drumul, iar cititorului, printre raf­tu­rile unei librării. Se citește, încă, iar lansările de carte sunt evenimente cu „casa plină”. Nici cele mai noi adăposturi pen­tru litere, deschise în Bucureşti la final de an, nu duc lipsă de mușterii.

FeaturesWood Be Nice - Lucrări, gânduri, proiecte care îmbrățișează lemnul

Lemn și fotografie. Colaje. Proiecte de grup. O poveste care a început acum doi ani, semnată de doi artiști: Daniel Loagăr și Andrei Cornea. La ceas aniversar, le-am propus un altfel de colaj.