[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 19/12/2012

Speedfitness

Speedfitness

Este unul dintre cele mai noi antrenamente fitness de la noi, promite să vă vindece durerile de spate, lucrează muşchii aflaţi în adâncime şi nu trebuie să-l folosiţi decât de două ori pe săptămână, câte 20 de minute.

Noile aparate germane Miha Bodytec au apărut pe piaţa din România de doi ani, dar abia de curând au început să capete popularitate. Mai întâi în Europa, apoi şi în Africa de Sud şi Dubai. Aparatele sunt fabricate în Germania şi se bazează pe tehnologia EMS (electro myo stimulation – stimularea electrică a musculaturii).

Anul acesta au obţinut certificarea de aparate medicale din partea UE şi au început să fie din ce în ce mai folosite şi în domeniul medicinii de recuperare.

Principiul de funcţionare EMS presupune trimiterea unor stimuli electrici către 90% din totalul de muşchi. Pentru că este foarte intensiv (şi, pentru neiniţiaţi, chiar dureros la primele utilizări), se foloseşte doar de două ori pe săptămână, în reprize de câte 20 de minute. Ceea ce îl face ideal pentru cei care nu au timp de pierdut, dar vor totuşi să fie sănătoşi şi să arate bine.

Avantajul său în faţa antrenamentelor convenţionale este că face ca efortul maxim al muşchilor să fie limitat de factori neurologici. În acelaşi timp, stimulează mult mai uşor fibrele musculare profunde. Este recomandat mai ales persoanelor sedentare care acuză dureri de spate, vârstnicilor care au puţină masă musculară, persoanelor aflate în recuperare medicală.

În timpul exerciţiului, vestimentaţia este dotată cu 10 perechi de electrozi ataşaţi de un tricou şi o pereche de pantaloni scurţi din bumbac, uşor umede. Antrenamentul este static, adică majoritatea contracţiilor sunt izometrice. Pot fi gândite exerciţii pentru întregul corp, sau pentru anumite grupe de muşchi. EMS învinge câteva dintre cel mai des întâlnite maladii ale zilelor noastre, cum ar fi durerile de spate şi incontinenţa urinară, creşte semnificativ forţa fizică şi tonifiază musculatura. În plus, reduce încărcarea de lactoză şi nu forţează inima, ceea ce îl face accesibil unei categorii de persoane care nu pot face sport clasic.

Aparatul are şi contraindicaţii. Nu poate fi folosit de cei care au stimulator cardiac sau suferă de cancer şi modificări tumorale, tuberculoză, hemofilie gravă, boli neurologice grave, boli alergice ale pielii, arteroscleroză, diabet. Dar este eficient în cazul osteoporozei, al inegalităţilor musculare, al muşchilor atrofiaţi, al varicelor şi a dat rezultate şi în cazul persoanelor de peste 70 de ani.

La noi poate fi testat la sălile de sport Quick Bodyform, Dream Fit Studio, Look Your Best, PBC Studio din Bucureşti, dar şi la alte săli din ţară (Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Constanţa, Timişoara, Braşov, Miercurea Ciuc, Carei).