[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.8Mai 2012 Tandem

ProfiluriClaude Karnoouh

S-a născut în 1940 la Paris.

ProfiluriAlexandru Tomescu

Între 1995 şi 1999 studiază cu Ştefan Gheorghiu.

ProfiluriRăzvan Ion

Este co-fondator și co-director (împreună cu Eugen Rădescu) al revistei PAVILION – journal for politics and culture, al BUCHAREST BIENNALE și al PAVILION UNICREDIT – center for contemporary art & culture.

BaruriWine corner: Bruno Wine and Coffee Shop

Cred că este printre primele wine baruri bucureştene şi a rămas la fel de primitor, cu vin bun şi platouri (sau, platoaşe, cum preferaţi) savuroase.

TurismCinque Terre - Bătălia muntelui cu marea

Este de ajuns o singură fotografie din Cinque Terre pentru a pune această populară destinaţie turistică pe lista locurilor obligatoriu de vizitat. Pentru români e şi uşor, cele cinci sate fiind accesibile pentru toate buzunarele.

TurismVilla Barrio

Pe vremuri, era casa unei familii nobile bucureştene. Vila în stil art deco a fost construită la începutul secolului XIX şi decorată de artişti italieni ai timpurilor. Acum se numeşte Barrio şi este un boutique residence.

Health & BeautyAtelier de râs

Se ţine într-un studio la Piaţa Romană, în fiecare vineri de la ora 20:00. Să aveţi îmbrăcăminte lejeră şi şosete. Şi 10 lei pentru intrare.

Health & BeautyCursuri de prim ajutor

O persoană în stop cardio-respirator moare în 3 minute, dacă nu i se acordă primul ajutor. În medie, până vine ambulanţa, trec 10 minute. La un calcul simplu, dacă nu ştiţi care este manevra de prim ajutor, pacientul... moare.

Health & BeautyLunaScrieDespreTine

Se întâmplă la Green Hours, la ideea Verei Ion şi a lui So­rin Poamă, cei care au lansat proiectul Scrie despre Tine, o platformă deschisă de educaţie şi dezvoltare personală prin artă.

Health & BeautyB.Energy Body & Mind Fitness

Este o sală-concept nouă, numai bună pentru cei care nu sunt motivaţi 100% atunci când vor să slăbească, să se întreţină sau, pur şi simplu, să facă sport.

BrandsIrregular Choice

Sunt printre cei mai excentrici pantofi pe care îi ştiu. Şi ştiu o grămadă de pantofi.

AutoTest drive cultural cu Mercedes Clasa B

Doamnelor şi domnilor, am beneficiat de un regal pe care vi-l împărtăşesc cu mândrie: am plecat la Craiova să văd Sone­tele lui Shakespeare puse în scenă de Robert Wilson. Și nu oricum! Am condus cel mai nou Mercedes Clasa B.

BaruriSports Bar: Stadio, Golazo, Derby

Pe 9 mai, cum bine ştiţi, Arena Naţională este gazda finalei Europa League. Şi pe 23 mai, la München, avem finala Champions League. Pentru cei, mulţi, care n-ajung pe stadioanele acestea, vă propun să „jucaţi” în deplasare, cumva.

RestauranteRestaurant italian: Novi Aquarium

Novi Aquarium este elegant, spaţios, aerisit, cu mult lemn şi piele, cu flori pe mese, cu tacâmuri şi veselă deosebite şi serviciul foarte atent,

RestauranteRestaurante româneşti: Hanu' berarilor

A fost o vreme când 10 Mai era Ziua Națio­nală a României. Vremea când România era Regat. Am vrut să aduc un sincer și mo­dest omagiu Casei Regale.

CarteUn covor roșu pentru industria de carte

„Bun de Tipar” își propune să recompenseze activitatea din anul 2011 a unor „profesioniști ai cărții”, adică: editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari.

Carte"Băiuțeii" - Filip Florian & Matei Florian, editura Polirom

Apărut prima dată în 2006, ajuns deja la a patra ediție în limba română, romanul semnat de frații Florian este rodul unui experiment literar.

Carte"Contorsionista" - T.O. Bobe, editura Humanitas

Născut în 1969 și asociat, prin debut, cu congenerii săi Cezar Paul-Bădescu, Svetlana Cârstean, Sorin Gherguț, Mihai Ignat, Răzvan Rădulescu (Tablou de familie, 1995),

EditorialeLiteratură și (bi)ciclism

Citez din Băiuțeii: „frații pot scrie împreună o carte”. Dar altfel? Ce înseamnă scrisul în tandem, știut fiind că vorbim despre cea mai solitară dintre îndeletniciri?

TeatruMás que Tango

Narcotango şi Răzvan Mazilu vă invită la un spectacol de muzică şi dans, în genul celor de pe Broadway, cu muzică live interpretată de Trupa Narcotango, nominalizată de două ori la Premiile Latin Grammy pentru cel mai bun album de gen.