[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 3/05/2012

Villa Barrio

Villa Barrio

Pe vremuri, era casa unei familii nobile bucureştene. Vila în stil art deco a fost construită la începutul secolului XIX şi decorată de artişti italieni ai timpurilor. Acum se numeşte Barrio şi este un boutique residence.

Vila se află în Piaţa Amzei, la două minute de mers pe jos din Piaţa Romană. Pentru cei care vin de la aeroport, se poate ajunge cu autobuzul sau trenul direct în oraş la Gara de Nord, iar de acolo cu metroul până la Piaţa Romană.  Noi am ajuns într-o după-amia­ză însorită după o plimbare pe Dacia. Ştiam casa de pe vremea când găzduia Mazagran. Şi mereu am vrut să intrăm, dar n-a fost să fie. Aşa că, deoarece avea uşile deschise, o terasă goală şi nişte chelneri prietenoşi, am intrat în curte.

Am cerut o cafea şi un pahar cu apă şi ne-am tolănit pe canapelele moi. La prima vedere, casa este impunătoare, aproape că nu te invită înăuntru decât dacă ești îmbrăcat frumos, cu batistuţa călcată şi apretată în buzunarul de la piept, cu o rochie de seară poate sau, cel puţin, cu o broşă cu perle. Arhitectura cu fason nobili­ar, arcadele, stucaturile, saloanele generoase şi terasa deschisă ne-au amintit de vechea faimă de mic Paris pe care Bucureştiul o purta cu graţie cu câteva zeci de ani în urmă. Am auzit şi noi poveştile de la părinţi sau bunici. Cu toate astea (şi pentru că în ziua cu pricina se întâmpla să fim mai dichisiţi), ne-am făcut curaj şi am intrat. Am descoperit un hol larg cu un bar mobil în centru şi camere înalte de-o parte şi de alta a acestuia. Am aflat aici că Barrio nu este doar un restaurant cu terasă, ci şi hotel.Vila din Piaţa Amzei are 8 camere – 4 deluxe şi 4 junior suite.

Camerele deluxe au king size bed, baie, papuci de unică folosinţă, uscător de păr, minibar, seif, aer condiţionat, telefon, Wi-Fi, toate în 25 de metri pătraţi şi pentru preţul de 50 euro pe noapte (30 euro până la sfârşitul lui august, în „sezonul discounturilor”). Camerele junior suite au aceleaşi dotări, dar sunt mai mari, de 54 de metri pătraţi pe două nivele – la primul nivel este un salon de zi cu un divan şi scară interioară, iar la al doilea nivel (mansardat) se află patul king size şi baia. Cu discount, camera costă 40 euro pe noapte (fără, este 70 euro). Micul dejun nu este inclus în preţ, dar, pentru 4 euro, clienţii pot alege între cele trei variante de mic dejun din restaurantul de la parterul vilei. Cel mai mult ne-a plăcut scara de acces în camere. Veche, masivă, din lemn patinat de vreme, se mişca sub greutatea noastră, făcân­du-ne să ne imaginăm po­veşti cu domni şi domniţe care au urcat-o şi coborât-o, clandestin sau... nu. 

Bar Lounge & Restaurant 

barrio1.jpgSe află chiar în centrul vilei, la parter. Este inundat de culori vii şi destul de convenabil pentru cei care vor să savureze o cafea, să guste unul dintre Bite-uri sau să încerce un cocktail Barrio. Este deschis zilnic de dimineaţă până la 12 noaptea. La cerere, în cazul unui eveniment special sau al unui eveniment cu mai mult de 200 de invitaţi, cele două baruri pot fi mutate pentru a face mai mult loc.  

Restaurantul este „condus” de cheful George Catană, cel care se ocupă de meniurile şi preparatele tuturor localurilor marca The Embassy. Şi aici, ca şi în celelalte restaurante şi baruri din Bucureşti, meniul este internaţional cu accente meridionale. Preţurile sunt şi ele aceleaşi. O salată de spanac şi letucce cu ficat de raţă şi creveţi Black Tiger costă 24 lei, o porţie de escargots costă 25 lei, un muşchi de vită cu ciuperci porcini este 40 lei, o cara­catiţă la grătar cu orez basmatic şi sos sweet chili este 35 lei, iar un mou­sse de cio­colată albă şi neagră cu coşuleţ crocant costă 16 lei. Restaurantul este deschis în fiecare zi până la ora 23:00. De curând s-a deschis şi terasa.

Villa Barrio, Biserica Amzei 30, 0722.222.331; www.barrio.ro