[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 3/05/2012

LunaScrieDespreTine

LunaScrieDespreTine

Se întâmplă la Green Hours, la ideea Verei Ion şi a lui So­rin Poamă, cei care au lansat proiectul Scrie despre Tine, o platformă deschisă de educaţie şi dezvoltare personală prin artă.

Programul presupune adunarea mai multor grupuri de lucru în care participanţii se antrenează în a povesti experienţe personale, a observa şi descrie contextul în care trăiesc, a asculta şi reprezenta poveştile celor din jur, toate prin exerciţii creative de actorie şi dramaturgie. Rezultatul va fi câte o piesă de teatru scrisă de fiecare dintre participanți, care apoi va intra în faza de producție, pentru a fi jucată în fața unui public.

 

Scrie despre Tine construiește un puzzle imens de povești şi personaje care pot oferi o cheie de înțelegere - ce tip de relații și conflicte apar, care sunt adevăratele subiecte care îi preocupă pe cei din jur, care sunt temele mari ale lumii.După un an și jumătate de lucru cu prima grupă, echipa prezintă rezultatele laboratorului - 8 scenarii pentru teatru, scrise și documentate pe povești personale.

 

Pe lângă lecturi, vor fi incluse în programul LunaScrieDespreTine și spectacolele deja produse (Ich clown şi Refuz să cresc. Dacă puteți face o mică donație). În mai se vor citi/juca Io te-am făcut, io te omor de Andreea Lupu (9 mai, ora 18:00, MNAC), De fiecare dată când ne despărţim de Dana Canurschi (15 mai, ora 19:00, Green Hours) şi altele.