[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.8Mai 2012 Tandem

MuzicăConcert Vama @ Sala Palatului

Condamnaţi la iubire, Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioargă şi Dan Opriş au lucrat timp de trei ani pentru ca – iată – să lanseze un nou material, 2012.

MuzicăControl Day Out 2. Wild Beasts, Woodkid, The Shoes şi O.Children la Bucureşti

O nouă petrecere în aer liber, la început de vară! Pe lista invitaţilor se regăsesc: Wild Beasts, Woodkid, The Shoes şi O.Children.

TeatruFelix Alexa şi Marius Manole, o poveste în opt spectacole

În urmă cu zece ani, regizorul Felix Alexa aducea la Naţional un actor: Marius Manole. Între timp, numele lui a devenit „necesar” pe afiş, şi pentru regizori, şi pentru public. Povestea unei prietenii... în opt spectacole.

CarteFilip şi Matei Florian, autoficțiune la dublu

Aleea Băiuț se află în Drumul Taberei, prin zona Valea Ialomiței – cap de linie pentru multe autobuze bucureștene. Frații Filip și Matei Florian au transformat această zonă blocuroasă într-un loc magic.

ShoppingAceeași artă din două unghiuri

Ana a terminat Arte, secţiunea Grafică şi a făcut multe specializări la mai multe manufacturi din Franţa şi din alte ţări. Irina a terminat ASE şi are o pregătire economică. Împreună sunt Wagner Arte Frumoase şi Poveşti.

MuzicăIris şi Felicia Filip - energii pozitive

O colaborare de 16 ani, tandemul Iris – Felicia Filip se bazează pe respect şi profesionalism. Pe 22 iunie, vor urca din nou împreună pe scenă, pentru Iris 35.

FilmAna Vlad și Adi Voicu. Documentarul ca formă de cunoaștere

Tinerii documentariști Ana Vlad și Adi Voicu, autorii filmelor Victoria și Metrobranding, vorbesc despre trecutul pe care acum îl cunosc mai bine grație oamenilor, orașelor și obiectelor din filmele lor, și despre un tip de cinema pe care-l împărtășesc.

Artă„Occupy Affect!”. Interviu cu Irina Gheorghe şi Alina Popa

Feminizată, blamată, subestimată, melodrama proiectează asupra feminităţii o aură precară, pasivă, subumană.

MuzicăConcert Pink Martini @ Sala Palatului

Pink Martini ajunge cu mini-turneul lor în trei oraşe din România pe scene din Bucureşti, Timişoara şi Cluj.

MuzicăConcert Rupa and The April Fishes @ Hard Rock Cafe

Într-un alt moment de sinceritate al acestei secţiuni, vă spun că ne aflăm în faţa unui stil deja cunoscut. Trupa, mai puţin.

MuzicăEuropa Fest 2012

Un eveniment rafinat (de altfel, susţinut de Casa Regală a României), EUROPAfest înseamnă muzică bună: jazz, blues, pop şi clasic. Anul acesta, festivalul sărbătoreşte 19 ani de existenţă.

MuzicăConcert Nik Bärtsch's Ronin la Sala Radio

Compozitor, pianist şi producător, Nik Bärtsch este unul dintre cei mai titraţi muzicieni elveţieni.

MuzicăConcert Bohren & Der Club of Gore @ Silver Church

Se spune că este cea mai cunoscută trupă horror jazz din lume.

MuzicăFestivalul „Club A”

Trei zile de muzică şi evenimente conexe. La a opta ediţie a Festivalului „Club A” vor participa 22 de formaţii, aparţinând unor arii muzicale diverse: rock, hip-hop, electro.

OraşMeşteşuguri copilăreşti

Își mai doresc copiii să devină „curajoși meca­nici de locomotivă”? Există câteva ateliere de gen în care copiii deprind „in­ginerii”, lucrul cu aţa şi acul sau modelează ceramică. De Aura Clara Marinescu

EditorialeCu cine facem „duet”?

Cu Londra, Atena, Budapesta, Beijing, Moscova şi lista continuă. De ce s-ar în­frăţi Bucureştiul cu nişte metropole aflate în topul turistic, când oraşul de pe malul Dâmboviţei nu exportă (aproape) nimic?

OraşUrban book: "15re"

„re” vine de la reabilitări, renovări, recuperări, restaurări, reconversii, revitalizări. Este un volum care prezintă modele de intervenţie reuşite, adunate în colecţia „Arhitecturi văzute prin igloo”.

OraşUrban book: "Cele două Mântulese"

„O carte despre două femei care au învins necruțătorul secol al XVIII-lea” este dedicația pe care mi-a scris-o Andreea Răsuceanu, autoarea unui volum ce îmbină cu stil istoria edi­litară cu documente de arhivă și însemnări de atmosferă.

ŞtiriReportaj: Casa lui Gellu Naum

Numărul casei arată 393, dar nu este cel adevărat. Plăcuța originală din metal a fost furată. Balustradele din lemn de la intrare sunt păzite de piloni cu capete de pisici.

OraşEveniment: World Press Photo la Bucureşti

Jurnalism de înaltă calitate. Încă din 1955 organizația realizează cel mai mare (și mai prestigios) concurs anual de fotografie. Du­pă 17 ani, expoziția itinerantă World Press Photo revine la București.