[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.8Mai 2012 Tandem

FilmDocumentare româneşti în cadrul Festivalului Filmului European, ediţia 2012

Din programul ediţiei a XVI-a a Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, fac parte şi o serie de documentare semnate de cineaşti români.

FilmFestivalul Filmului European 2012. Recomandările BeWhere!

Festivalul Filmului European 2012 se va desfăşura la Bucureşti (3-13 mai, Cinema Studio şi Cinemateca Eforie), Braşov (10-13 mai, Reduta), Timişoara (17-20, Biblioteca Centrală Universitară), Târgu-Mureş (17-20 mai, Teatrul Naţional) şi Iaşi (24-27 mai)

FeaturesFestivalul Filmului European, ediţia 2012

A XVI-a ediție a Festivalului Filmului European organizat de Institutul Cultural Român se desfășoară în cinci orașe din țară, București (3-13 mai), Brașov (10-13 mai), Timișoara și Târgu Mureș (17-20 mai) și Iași (24-27 mai).

Invitatul luniiBucureştii unui străin

În ultimii ani, contactul meu cu oraşul s-a redus tot mai mult.

Expat CornerUn regard d’anthropologue sur le Bucarest des années ‘70 et d’aujourd’hui

Après de nombreux bruits qui courent déjà depuis quelques années, voilà en fin de compte la parution de l’édition complète de la traduction en roumain du livre "L’invention du peuple: chroniques de Roumanie"

Expat CornerBucureștiul din ‘70 și cel de azi prin ochii unui antropolog

După mai multe zvonuri răspândite încă de acum câțiva ani, a apărut ediția completă a traducerii românești a cărții lui Claude Karnoouh, "Inventarea poporului-națiune. Cronici din România și Europa Orientală 1973-2007".

FeaturesFestivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia 2012

60.000 de spectatori în fiecare zi, 2.500 de artişti şi invitaţi speciali, 70 de ţări reprezentate, 300 de evenimente, 150 de premiere naţionale, 60 de spaţii de joc.

FeaturesSibiu Jazz Festival 2012

Mix cultural şi sonor, combinaţii dintre cele mai inovative, aşa se prezintă a 42-a ediţie a Sibiu Jazz Festival. Vor performa atât nume consacrate ale genului, cât şi tineri artişti ai scenei experimentale.

FeaturesSonatele lui Ysaÿe în turneul Stradivarius

Violonistul Alexandru Tomescu pleacă în turneul naţional Stradivarius, aflat la a cincea ediţie. Acesta se va desfășura între 7 și 29 mai în 16 orașe din țară.

FeaturesBB5 încearcă să locuiască Bucureștiul

Titrată în Forbes, recomandată în Artforum și FlashArt și anunțată de revistele Lufthansa, Bucharest Biennale 5 își deschide ușile pe 24 mai. Tema de anul acesta: Tactici pentru aici și acum. Curatoare: Anne Barlow.

Noaptea Muzeelor 2012Noaptea Muzeelor 2012

Cea de-a opta ediţie a evenimentului are loc în aproape 100 de muzee din toată ţara şi 3.000 de muzee din Europa. Pe 19 mai, după apus, sunteţi invitaţi la „expediţii” artistice, proiecţii de filme, spectacole, concerte şi poveşti pentru cei mici.

EditorialeMecanica artei la dublu

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la tandem, simt palpitații. De teamă, nu de bucurie. Asta pentru că mă gândesc, invariabil, la salturile cu parașuta.

OraşMoara de Hârtie. Manufactură la patru mâini

Dana şi Ion Georgescu şi-au transformat pasiunea pentru cărţi într-un atelier-muzeu de manufactură. Singurul din ţară.