[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 3/05/2012

Test drive cultural cu Mercedes Clasa B

Test drive cultural cu Mercedes Clasa B

Doamnelor şi domnilor, am beneficiat de un regal pe care vi-l împărtăşesc cu mândrie: am plecat la Craiova să văd Sone­tele lui Shakespeare puse în scenă de Robert Wilson. Și nu oricum! Am condus cel mai nou Mercedes Clasa B.

Vă imaginați, poate, că mașinile și cultura nu au nimic în comun. Cel puțin nu de la sine. În cazul de față au avut mare legătură: am plecat de la București în Bănie la volanul unui Mercedes B 180 CDI BlueEFFICIENCY.

Interiorul este făcut cu acea atenție la detalii și calitate a materialelor așa cum – știți prea bine – ne-au obișnuit cei de la Mercedes. Scaunele sunt confortabile, mai ales la drumuri lungi, iar bordul este ergonomic și prietenos, dacă reușești să înveți toate butoanele și semnificațiile iconițelor de pe display.

Și, pentru că tot vorbim despre display, la un moment dat am zărit o pictogramă care mă avertiza că „Ocupanții locurilor din spate ar trebui să-și pună centurile”. Arunc o privire scurtă în retrovizoare și îmi dau seama că senzorii detectaseră o greutate neasigurată pe bancheta (foarte spaţioasă) din spate: geanta! Nu vă imaginați că aveam ditamai valiza la mine. Era vorba doar de maxim 2 kilograme, mai puțin decât un bebeluș. Asta da mașină de familie, îmi spun. Ba, mai mult, mi-a părut chiar rău că nu dețin una (familie, vreau să zic). S-ar fi asortat de minune cu Mercedesul Clasa B. N-am ce-i face... poate la următorul test drive!

Dar să revenim la drum. E genul de mașină pentru șofatul căreia aproape că nici nu trebuie să depui vreun efort. E nevoie doar să te „scufunzi” în universul Mercedes-Benz, populat în cazul acesta cu o cutie automată cu 7 trepte, cu trei moduri de transmisie – „Economy”, „Sport” și „Manual”, fiecare adaptat unui stil de condus, cu faruri care se aprind și se reglează singure în funcție de parametrii drumului, cu ABS, ASR și sistem de asistență la pornirea în rampă și, ca o noutate, cu un sistem de prevenire a coliziunilor. Asta ca să enumăr doar câteva dintre caracteristici. Consumul mediu înregistrat de noi pe acest traseu a fost de doar 5,43 litri la suta de kilometri.

merc3.jpgÎncântați de drum – adică de mașină, mai puțin de șosele –, am ajuns cu bine la teatrul din Craiova, exact înainte de începerea spectacolului. Pe scurt... Sonetele au fost absolut fabuloase. Și trebuie să mărturisesc că o asemenea reprezentație merita o asemenea mașină. Vi le recomand cu multă căldură pe amândouă, în ce ordine doriți dumneavoastră.

În loc de concluzie: până ajung eu să‑mi fac o fa­milie demnă de Clasa B, dacă mai știți doritori care să în­­credin­țeze mașini pentru un test drive unor pasionați de tea­t­ru și de șofat (în maximă si­gu­ranță), unor iubitori de me­­diu (BlueEFFICIENCY chiar și-a făcut treaba!), vă anunț cu res­pect că în luna mai are loc festivalul de teatru de la Sibiu...