[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 2/05/2012
Restaurant italian: Novi Aquarium

Restaurant italian: Novi Aquarium

Novi Aquarium este elegant, spaţios, aerisit, cu mult lemn şi piele, cu flori pe mese, cu tacâmuri şi veselă deosebite şi serviciul foarte atent,

Acestea sunt elementele care articulează prima imagine pe care o veţi avea intrând în restaurantul care a făcut un salt semnificativ, localizare şi meniu. Rămas în zona bucătăriei italiene, remarc prezenţa trufelor, a fructelor de mare şi a cărnurilor atent pregătite. Sigur, asta găseaţi, în mare parte, şi la vechiul Aquarium, să-i zicem, însă acum e vizibilă o creştere a calităţii.

Nu sunt multe feluri în meniul arătos (ca obiect) şi asta e un semn bun pentru un restaurant cu pretenţii. Preţurile sunt mari (unele foarte), lista de vinuri e preponderent italiană, numai că toate pot fi comandate la sticlă, aşa că dacă preferaţi doar un pahar, acela e un vin obişnuit românesc, din păcate. La prânz şi la mijloc de săptămână erau două-trei mese ocupate, deci nu mi-a fost greu să aleg un loc aproape de fereastră, de unde să privesc la casele frumoase şi plouate.

Mă hotărăsc, destul de repede, pentru o supă cremă de praz, cartofi şi trufe (46 lei), care îmi este servită caldă, într-o farfurie adâncă şi cu margini foarte late. O plăcere, cremoasă, fiecare ingredient distinct, dar cu tuşa inconfundabilă a trufelor. Cum înainte primisem o felie de pâine (foarte bună, bănuiesc că e „de-a casei”) acoperită cu un fel de cremă de brânză delicioasă, nu a fost nevoie de ceva asemănător pentru această supă. La felul doi ezit puţin între peşte şi vreo două feluri de vită, dar aleg muşchiul cu sos de trufe (deh, favoritele mele, de departe; 78 lei), cu o salată de praz, spanac tânăr şi cherry (20 lei), trase rapid în unt. Iau, totuşi, paharul de vin roşu românesc (25 lei), care trece neobservat.

După vreo 20 de minute, poposeşte în faţa mea bucata de muşchi (medium rare, ireproşabil) învelită cu o cremă onctuoasă din brânză, „pătată” cu bucăţele de trufe. La tăiere (totdeauna, perpendicular pe fibra cărnii), marginea uşor rumenită contura mijlocul rămas aproape neatins de căldură şi din care ieşea zeama naturală a muşchiului. Am profitat de pâinea adusă, pe care am aşezat puţin sos. Nu m-am grăbit, am savurat totul cu răbdare. Delicios! Am sărit peste tentaţia tiramisu, pentru că mai atrăgător mi-a părut cappuccetto rosso (crumble cu fructe de pădure acompaniat de îngheţată de brânză cu piper roşu)! Uşor crocant, rece şi cald, acrişor şi delicat înţepător, n-am regretat nimic şi nici n-a rămas nimic în urmă.

Aşadar, totul (minus plimbările dese şi enervante, pentru mine, ale ospătarilor prin faţa mesei mele) este pregătit aici pentru un mic răsfăţ. Buon appetito! 

 

Novi Aquarium

Calea Floreasca 111-113,
031.405.05.97, 0722.606.400;
www.noviaquarium.ro