[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.8Mai 2012 Tandem

TeatruPortret: Corina Grămoşteanu

Este tânără, dar are un CV de artist care o recomandă. Activă, curioasă şi harnică, pentru că aşa îi stă bine unui scenograf, Corina Grămoşteanu a avut parte de acele „întâlniri” care modelează. A răspuns jocului nostru cu început dat.

TeatruC.F.R. – Cometa, Copilul şi Căţelul

Regizorului Alexandru Dabija îi place Caragiale. În ultima vreme, l-a privit din multe unghiuri, depăşind, uneori, graniţele interpretărilor „clasice”, i-a restituit un fel de prospeţime şi bucurie a lecturii.

TeatruFamilia Tót - Cronică de teatru

La Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” poţi merge la un atât de mare mic spectacol. 6 tineri actori joacă, sub direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, poate cel mai serios spectacol de comedie din Bucureşti.

TeatruInsula - Cronică de teatru

În Insula, Gellu Naum disimulează apariţia comunismului după Al Doilea Război Mondial într-o basm suprarealist. În spectacolul său de la Sibiu, Vlad Massaci păstrează şi discreţia metaforei politice, şi povestea robinsoniană în cheie comică.

EditorialeÎntâlnirile cu semn şi sens

Există întâlniri şi în viaţă, şi în teat­ru, cuprinse de acea stare de graţie la care numai cei norocoşi au acces. Câteva dintre ele au scris istoria teatrului românesc.

FilmBeWhere Not: Jocurile foamei

Distopia regizată de Garry Ross (adaptare a primului roman din trilogia Suzannei Collins) merge pe ideea lumii care, pe de-o parte, alimentează foamea şi livrează spectacol, imagine şi adrenalină...

FilmFilme japoneze mai noi și mai vechi

Festivalul filmului japonez va avea loc între 25-30 mai, la Cinemateca Eforie, Sala Jean Georgescu. Or­ga­nizatorii evenimentului sunt Ambasada Japoniei şi Japan Foundation, în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme - Cinemateca Română.

FilmTransilvania Film Festival - TIFF (1-10 iunie)

De 10 ani, cinefilii își programează din vreme plecarea la Cluj, la TIFF, lo­cul în care găsesc filme pe alese, invitați cu istorie și petreceri memorabile.Trei dintre organizatorii festivalului vă recomandă câteva titluri. Coordonat de Ileana Bîrsan

FilmLe Havre - Cronică de film (2)

Nu știu dacă lui Oscar Wilde i-ar fi plăcut filmele lui Aki Kaurismäki, dar Le Havre poate fi rezumat într-o frază ce-i aparține scriitorului irlandez: „The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention.”

FilmInvincibilii - Cronică de film

Pe 4 decembrie 2011, acest film avea încasări de peste 76 de milioane de euro în Franţa (sursa IMDB), unde deve­nise un fenomen, în anul în care intrările în cinematografe fuseseră de 215 milioane.

Muzică clasicăTurneul Pianul călător. Pe urmele lui Liszt

În cea de-a doua ediție a turneului „Pianul călător”, pianistul Horia Mihail reface, simbolic, traseul voiajului lui Franz Liszt în Ţările Române în anii 1846 şi 1847.

MuzicăAmy Winehouse – Lioness: hidden treasures

Acest album post-mortem, lansat în 2011, este o compilație de unreleased tracks și B-sides înregistrate înainte, în timp ce și după apariţia albumelor Frank şi Back to Black.

MuzicăBlack Label Society - Shot To Hell

Am intenţionat de multe ori să scriu o cronică despre un album Black Label Society, dar mi-a fost imposibil să aleg unul.

MuzicăGodsmack - The Oracle

Deși este apărut relativ recent (2010), albumul de față își merită locul în colecția unui rocker pasionat. Din punctul meu de vedere, Godsmack nu a lansat albume slabe.

MuzicăMegadeth - Rust In Peace

„Dave Mustaine nu știe să cânte, dar îl recunoști dintr-o mie’’, asta mi-a spus un prieten acum ceva timp. Nu vreau să îi analizez aptitudinile vocale, dar într-adevăr este una dintre cele mai recognoscibile voci din heavy metal.

MuzicăSelah Sue - Selah Sue

Este, pentru mine, cea mai plăcută surpriză muzicală din ultima perioadă. Datorită unor cântărețe ca Amy Winehouse, Adele sau Duffy, genul soul (soul-revivial) a căpătat amploare.

MuzicăGreen Hours International Jazz Fest

Concentrat pe jazzul con­tem­poran, Green Hours International Jazz Fest adună la Bucureşti artişti din Polonia, Norvegia, Danemarca şi Anglia

MuzicăArtiști în vizor: Trei parale

Sunt patru tineri orăşeni pasionaţi de muzica veche din spaţiul românesc.

MuzicăConcert Linkin Park la Bucureşti

In the end... Linkin Park ajung şi în România.

MuzicăConcert Slayer la Arenele Romane

Tom Araya (bas şi voce), Kerry King (chitară), Jeff Hanneman (chitară) şi Dave Lombardo (tobe) sunt cei care dau numele Slayer.