[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ileana Bîrsan

Ileana Bîrsan – jurnalist și critic de film, editor secţiunea Film, la revista BeWhere! A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din București în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 și 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, iar între 2007-2008 este Editor Film la TimeOut București. Între 2008 și 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, iar din 2009 colaborează la proiectul de educație cinematografică pentru liceeni „Education a l’image”. Din 2008 semnează articole de critică de film în „Observator cultural”, iar din septembrie 2011 este editorul secțiunii Film la BeWhere!.

editori.bewhere.ro/ileana-birsan/
Andi Vasluianu:

Andi Vasluianu: "Caut umorul cam în tot ce fac”

Filmul regizat de Tudor Giurgiu, “Despre oameni și melci” are toate datele pentru a readuce publicul în cinema, iar în primul week-end filmul chiar a înregistrat aproape aproape 14.000 de spectatori, din totalul de 19.612 spectatori, cât a avut filmul de la data lansării la TIFF până în prezent.

Week-end clasic la TV:

Week-end clasic la TV: "Bullitt", "Arsenic and Old Lace" și "In the Heat of the Night"

Pentru acest sfârșit de săptămână am ales câteva titluri iconice, chiar dacă nu sunt capodopere. În definitiv, nu trebuie să ne luăm chiar tot timpul în serios, nu?

În afara legii/ Lawless  - Cronică de film
Titlul original : Lawless(2012), Regia: John Hillcoat, Distribuția: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jessica Chastain, Jason Clarke, Guy Pierce, Gary Oldman, Mia Vasikowska

În afara legii/ Lawless - Cronică de film

Subiectul ales de Nick Cave și John Hillcoat pentru un gangster movie nici că se putea mai nimerit. Ce-a ieșit însă e un film vlăguit și neîmplinit.

Filmele săptămânii la TV

Filmele săptămânii la TV

Am ales un film pentru fiecare zi a săptămânii pe care îl puteți vedea la TV. Recomandările noastre sunt din cele mai variate, de la romanțuri recente până la SF-uri zăpăcite din anii ’70.

Ce vedem în week-end la TV

Ce vedem în week-end la TV

Pentru sfârșitul săptămânii am ales un film de aventură pentru toate vârstele, un film de război, un thriller și o poveste de amor. Dacă n-o să vă placă, vă aștept la condica de reclamații.

Eroi de sacrificiu 2 (2012) – cronică de film
Titlul original : The Expendables, Regia: Simon West, Distribuția: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Liam Hemsworth,Yu Nan, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Jean Claude Van Damme

Eroi de sacrificiu 2 (2012) – cronică de film

Poate dacă această cronică era scrisă de un bărbat, ea ar fi început așa: “Mi-am dorit să-mi placă filmul, dar…”. Eu scriu doar că este o producție inutilă.

Din dragoste pentru Roma - cronică de film
Titlu original : To Rome With Love, Regia : Woody Allen, Distribuţia: Woody Allen, Judy Davis, Jesse Eisenberg, Alec Baldwin, Ellen Page, Penelope Cruz

Din dragoste pentru Roma - cronică de film

Pe Woody Allen nu prea te poți supăra că nu mai face filme cum făcea odinioară, mai ales pentru că amestecul de efervescență și frică cu care scoate câte un film pe an nu merită tratat cu indecență sau aroganță.

Ce vedem în week-end la TV

Ce vedem în week-end la TV

Am ales pentru acest sfârșit de săptămânâ câte două titluri pe zi, din genuriși perioade diferite. Sigur vi se va face poftă de un film bun. Iar noi nu recomandăm decât de la bun în sus.

Filmul zilei la TV: The Banishment (Izgnanie)
Filmul zilei la TV : The Banishment (Izgnanie) (2007), Data difuzării : 30 august, ora 23:25, Postul TV: DigiFilm

Filmul zilei la TV: The Banishment (Izgnanie)

Foarte pictural și plin de simboluri religioase, filmul Izgnanie/The Banishment al lui Andrey Zvyagintsev, din 2007, concentrează în fiecare scenă drama ce se pregatește să descompuna o familie aparent comună.

Filmul zilei la TV: MacArthur
Filmul zilei la TV: MacArthur (1977), Data difuzării : 29 august, ora 00:30, Postul TV: Antena 1

Filmul zilei la TV: MacArthur

Da, nu este tocmai cel mai bun film de/despre război, dar nu am rezistat tentației de a vi-l recomanda pe Gregory Peck în MacArthur (și în orice film în care joacă). Deh, slăbiciuni!