[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ileana Bîrsan

Ileana Bîrsan – jurnalist și critic de film, editor secţiunea Film, la revista BeWhere! A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din București în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 și 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, iar între 2007-2008 este Editor Film la TimeOut București. Între 2008 și 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, iar din 2009 colaborează la proiectul de educație cinematografică pentru liceeni „Education a l’image”. Din 2008 semnează articole de critică de film în „Observator cultural”, iar din septembrie 2011 este editorul secțiunii Film la BeWhere!.

editori.bewhere.ro/ileana-birsan/
Interviu - Realizatorii filmelor premiate la Aristoteles Workshop

Interviu - Realizatorii filmelor premiate la Aristoteles Workshop

Câțiva dintre realizatorii filmelor premiate la ediția de anul acesta a atelierului Aristoteles ne împărtășesc din experiența realizării unui film cap-coadă în cinci săptămâni, despre oamenii cu care au lucrat și profesorii care i-au îndrumat și despre filmele lor.

După 20 de ani…

După 20 de ani…

Directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile şi Tudor Lucaciu, acum 20 de ani profesor şi student, sunt în prezent prieteni de familie, parteneri de discuţii şi colegi de breaslă la Romanian Society of Cinematographers.

După dealuri - cronică de film
După dealuri, România, Franța, Belgia, 2011, regia Cristian Mungiu

După dealuri - cronică de film

Filmul lui Cristian Mungiu nu este un document care să lămurească istoria de la Tanacu și nici nu este o mânjire a bisericii ortodoxe române.

Pe „şantierul” unui debut

Pe „şantierul” unui debut

O lună în Thailanda este primul lungmetraj al regizorului Paul Negoescu. Regizorul, alături de coscenaristul Vlad Trandafir şi actorul Andrei Mateiu vorbesc despre dilemele şi rezolvările unui început de drum.

De la proiect la proiecţie: Aristoteles Workshop

De la proiect la proiecţie: Aristoteles Workshop

Atelierul de film documentar, Aristoteles Workshop, iniţiat de actorul Dan Nuţu, a ajuns la a şaptea ediţie. Pentru un tânăr cineast este o ocazie foarte rară să ai şansa şi posibilitatea să faci un film în cinci săptămâni.

Drama în detaliu

Drama în detaliu

Primul serial produs integral de HBO România, În derivă, a ajuns la sezonul 2. Printre pacienţii noi ai psihoterapeutului Andrei Poenaru (Marcel Iureş) se numără şi un director de teatru, Dinu Damian, şi fiica lui, Beatrice, interpretaţi de actorii Victor Rebengiuc şi Crina Semciuc.

Solidaritate

Solidaritate

Nu a fost foarte simplu să întocmesc o listă de artiști din cinematografia românească care pot trece proba timpului și a unei însemnătăți profesionale în relația maestru–discipol.

Top 9 plus 1 cele mai bune piese James Bond

Top 9 plus 1 cele mai bune piese James Bond

Din cele 23 de filme câte are până acum franciza James Bond,am ales 10 piese care împacă povestea,aura și carisma spionului 007 cu atmosfera și suspansul unui spy movie de clasă.Sigur că au rămas pe dinafară 13 piese care s-ar putea regăsi în topul dumneavoastră, așa că vă invit să ni-l împărtășiţi.

Week-end cu bizarerii la TV

Week-end cu bizarerii la TV

Am ales câteva filme cu bizarerii și ciudați, marginali și neînțeleși, mai toți din filme cu titluri sonore, care la vremea premierei nu prea au însemnat mare lucru, dar, cu vremea, precum vinul, au devenit din ce în ce mai bune.

Filmele săptămânii la TV:

Filmele săptămânii la TV: "Sarajevo, dragostea mea", "Regele Pescar" și "What Ever Happened to Baby Jane?"

Din război, de la Hollywood sau din lumi paralele, vă propunem câteva povești care să vă țină în fața televizorului fără niciun regret, ba dimpotrivă.