[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ileana Bîrsan

Ileana Bîrsan – jurnalist și critic de film, editor secţiunea Film, la revista BeWhere! A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din București în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 și 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, iar între 2007-2008 este Editor Film la TimeOut București. Între 2008 și 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, iar din 2009 colaborează la proiectul de educație cinematografică pentru liceeni „Education a l’image”. Din 2008 semnează articole de critică de film în „Observator cultural”, iar din septembrie 2011 este editorul secțiunii Film la BeWhere!.

editori.bewhere.ro/ileana-birsan/
Daniel McCoy de la Pixar invitat la Anim’est - Interviu video

Daniel McCoy de la Pixar invitat la Anim’est - Interviu video

Daniel McCoy este reprezentantul studioului de animație Pixar invitat al festivalului Anim’est; el a creat efecte vizuale pentru o serie de filme cunoscute și premiate precum A Bug`s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Toy Story 3, The Incredibles şi Ratatouille, cât şi scurtmetraje.

Nebănuite sunt căile răului
„După dealuri” va închide Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, pe 25 octombrie, şi va intra în cinematografe din 26 octombrie

Nebănuite sunt căile răului

Un al doilea film al regizorului Cristian Mungiu, „După dealuri, a obţinut la Cannes premiul pentru interpretare feminină (Cristina Flutur şi Cosmina Stratan) şi pentru scenariu.

Cu seriozitate, despre comedie
Filmul „Despre oameni și melci” rulează deja în cinematografe

Cu seriozitate, despre comedie

Comedia populară, Despre oameni și melci, regizată de Tudor Giurgiu, a atins un număr record de spectatori în primele două săptămâni, mai ales pentru un film de gen, producție autohtonă.

Tom Sawyer - Cronică de film
Tom Sawyer, Germania, 2011 | Regia Hermine Huntgeburth | Cu Leon Seidel, Louis Hofmann, Heike Makatsch, 109 min. În cinematografe din 12 octombrie

Tom Sawyer - Cronică de film

Chiar dacă spectaculoasele și splendidele animații (cele mai multe 3D) și seria Harry Potter, de pildă, au creat printre tinerii spectatori dependențe și mode, producțiile pentru copii sunt extrem de puține.

Alte filme, alte festivaluri
Bucureşti Festivalului Filmului Francez, Astra Film Festival, Cinema.edu. Recomandarile BeWhere!

Alte filme, alte festivaluri

Luna octombrie devine din ce în ce mai plină de filme de festival, de toate felurile și genurile. Pe lângă cele deja așezate în pagini pe îndelete, iată pe scurt ce mai găsim prin oraș.

De la Cannes în Balcani
Bucureşti 19-25 oct. 7 zile de filme premiate sau selecţionate la Cannes, întâlniri cu regizori şi masterclass-uri, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu. Programul complet, pe www.filmedefestival.ro

De la Cannes în Balcani

A treia ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest este o ocazie rară de a vedea unele dintre cele mai bune filme ale anului într-o sală de cinema, în premieră şi în proiecţii unice, pentru că cele mai multe dintre ele nu vor fi distribuite pe marile ecrane.

Premieră: După dealuri. Studiu de caz: Alina și Voichița
Filmul După dealuri intră în cinematografe din 26 octombrie

Premieră: După dealuri. Studiu de caz: Alina și Voichița

Actriţele Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au primit premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Cannes, pentru rolurile din noul film al lui Cristian Mungiu, După dealuri. Interviu de Ileana Bîrsan

Anim’est are cei 7 ani de festival
Bucureşti A şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control. 

Anim’est are cei 7 ani de festival

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului de film de animaţie, cu renume şi săli pline, deschide şi anul acesta cutia cu poveşti animate. Puteţi găsi câteva recomandări făcute chiar de organizatorii Anim’est, într-un feature coordonat de Ileana Bîrsan.

Week-end clasic la TV: The Defiant Ones, Dog Day Afternoon, The Long Goodbye

Week-end clasic la TV: The Defiant Ones, Dog Day Afternoon, The Long Goodbye

Mda, constat că trebuie să mă revanșez față de femei sau, cel puțin, față de personajele feminine. Până atunci, doamnelor și domnilor, vă prezint niște anti-eroi clasici.

Filmele săptămânii la TV:

Filmele săptămânii la TV: "Cele 400 de lovituri" - "Foc de artificii" - "The Imaginarium of Doctor Parnasus"

Mai noi și mai vechi, mai vesele sau mai triste, vă recomandăm câteva figuri masculine, mai copilăroase sau mai mature. Noi vă propunem, dumneavoastră alegeți ce vedeți săptămâna aceasta la TV.