[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ileana Bîrsan

Ileana Bîrsan – jurnalist și critic de film, editor secţiunea Film, la revista BeWhere! A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din București în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 și 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, iar între 2007-2008 este Editor Film la TimeOut București. Între 2008 și 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, iar din 2009 colaborează la proiectul de educație cinematografică pentru liceeni „Education a l’image”. Din 2008 semnează articole de critică de film în „Observator cultural”, iar din septembrie 2011 este editorul secțiunii Film la BeWhere!.

editori.bewhere.ro/ileana-birsan/
Ioana Flora - Înapoi în viitor

Ioana Flora - Înapoi în viitor

Dacă e să mă gândesc la primele amintiri legate de ceea ce aveam să devin “când voi fi mare”, actrită adică, îmi vin în minte serile de teatru din vremea copilăriei, organizate de comunitatea de români din Serbia.

Filmul zilei la TV - Heat (1995)
Filmul zilei : Heat (1995), Data difuzarii: 27 august 2012, ora 00.30, Postul TV: Prima TV

Filmul zilei la TV - Heat (1995)

La vremea când filmul a avut premiera, așteptările întâlnirii de gradul III între Al Pacino și Robert De Niro au fost uriașe. Cei doi apăruseră, ce-i drept, în The Godfather II (în roluri de tată și fiu, de fapt), însă acum avea loc adevărata confruntare.

Week-end clasic la TV

Week-end clasic la TV

Dirty Harry, Badlands și Bobby Deerfield sunt recomandarile noastre pentru aceia dintre voi care aleg sa petreacă serile în fața televizorului

Filmul zilei la TV: One Flew Over the Cuckoo’s Nest
Filmul zilei la TV: One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975), Data difuzării: 23 august, ora 23:40, Postul TV: DigiFilm

Filmul zilei la TV: One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Una dintre cele mai bune adaptări din istoria cinema-ului, One Flew Over the Cuckoo’s Nest al lui Milos Forman, după cartea lui Ken Kesey (care și l-ar fi dorit pe Gene Hackman, în rolul lui Randle McMurphy).

Filmul zilei la TV - Shrink
Filmul zilei : Shrink (2009), Data difuzării: 22 august, ora 01:35, Postul TV: TVR2

Filmul zilei la TV - Shrink

Din păcate trec anii și Kevin Spacey este ocolit de filme și roluri mari, pentru că de mai bine de zece ani n-a jucat decât în filme mici și roluri mediocre.

Filmul zilei la TV - Before the Devil Knows You're Dead
Filmul zilei : Before the Devil Knows You're Dead, Data difuzarii : 21 august 2012, ora 22:15, Programul Tv: DigiFilm

Filmul zilei la TV - Before the Devil Knows You're Dead

Probabil vă aduceți aminte de măcar unul dintre filmele 12 Angry Men, cu Peter Fonda, Dog Day Afternoon, cu Al Pacino (unul dintre cele mai bune roluri ale sale) și John Cazale, sau Network, cu Faye Dunaway, William Holden și Peter Finch.

Filmul zilei la TV: Reservoir Dogs
Filmul zilei la TV : Reservoir Dogs (1992) - Profesioniștii crimei, Data difuzării: 20 august, 23:30, Postul TV: DigiFilm

Filmul zilei la TV: Reservoir Dogs

Din categoria “Dacă doriți să revedeți” sau “Vreau să văd un film meseriaș”, depinde de cât de tineri sau de cinefili sunteți, eu vă recomand azi, să nu uităm, debutul lui Quentin Tarantino, Reservoir Dogs.

Filmul zilei la TV: The Million Dollar Hotel
Filmul zilei la TV: The Million Dollar Hotel (2000), Data difuzării: 19 august, ora 23:30, Postul TV: DigiFilm

Filmul zilei la TV: The Million Dollar Hotel

Poate cel mai slab film al lui Wim Wenders e o pretenție noir cu prea puțin suflet și cu o poveste fără har & haz, dar cu muzici și imagini care o să vă facă bine.

Oslo, 31 august - cronică de film
Titlu: Oslo, August 31 st (Norvegia / 2011), Regie: Joachim Trier , Distribuţie: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava, , Durată : 95 min.

Oslo, 31 august - cronică de film

Există perioade în viața tuturor în care zilele trec fără să se distingă una de cealaltă. E greu să trăiești ca și cum ar fi ultima ta zi din viață sau, și mai dificil, ca și cum ar fi prima zi dintr-o nouă viață.

Adina Pintilie. Interpretarea personală a realității

Adina Pintilie. Interpretarea personală a realității

Despre proiectul debutului în lungmetraj blocat de CNC și despre cinemaul la granița dintre documentar și ficțiune a vorbit regizoarea Adina Pintilie, într-o conversație cu Ileana Bîrsan.