[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ileana Bîrsan

Ileana Bîrsan – jurnalist și critic de film, editor secţiunea Film, la revista BeWhere! A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din București în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 și 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, iar între 2007-2008 este Editor Film la TimeOut București. Între 2008 și 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, iar din 2009 colaborează la proiectul de educație cinematografică pentru liceeni „Education a l’image”. Din 2008 semnează articole de critică de film în „Observator cultural”, iar din septembrie 2011 este editorul secțiunii Film la BeWhere!.

editori.bewhere.ro/ileana-birsan/
Crulic, drumul spre dincolo - Cronică de film
Titlu: Crulic - drumul spre dincolo, Regia: Anca Damian, Scenariu: Anca Damian, Voci: Vlad Ivanov, Jamie Sives, Durata: 73 minute, Buget: 292,000 euro

Crulic, drumul spre dincolo - Cronică de film

Claudiu Crulic este arestat pentru un furt, pe care nu-l recunoaște, pledează nevinovat și în timpul procesului intră în greva foamei, găsindu-și sfârșitul în închisoarea din Polonia, din pricina iresponsabilității medicilor.

Mici mari filme

Mici mari filme

Sunt din ce în ce mai rare ocaziile în care mă duc la cinema și fără așteptări, fără să mă fi uitat pe vreun trailer sau să-mi fi șoptit cineva ceva de bine sau de rău, dau peste mici bijuterii, sau mici mari filme, cum ar veni.

De vorbă cu Cătălin Cristuțiu despre „montaj” de film, muzică și viață

De vorbă cu Cătălin Cristuțiu despre „montaj” de film, muzică și viață

La "Atelierul mecanic" Cătălin Cristuțiu "montează" din când în când muzică disco, funky și house. Despre culisele fabricării unui film și despre surse de inspirație într-o conversație cu Ileana Bîrsan.

Drive (Cursa) - cronică de film
Regia: Nicolas Vinding Refn, Scenariu: Hossein Amini, Distribuţie: Ryan Gosling, Carrey Mulligan, Albert Brooks, Ron Perlman, Durata: 100 min, Buget: 15,000,000 $

Drive (Cursa) - cronică de film

Omul fără nume din filmul lui Nicolas Vinding Refn este șofer pentru niște tâlhari mărunți în timpul nopții, șofer pentru Hollywood în timpul zilei.

Din dragoste, cu cele mai bune intenții
Regia : Adrian Sitaru, Distribuţie: Bogdan Dumitrache, Marian Râlea, Natașa Raab, Alina Grigore, Gabriela Popescu, Scenariu : Adrian Sitaru, Durata : 105 min, Buget : 750,000 €, Data lansare Romania: 28 octombrie 2011

Din dragoste, cu cele mai bune intenții

Noul lungmetraj al lui Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de la Locarno pentru regie, dezvăluie povestea unui tânăr a cărui tihnă este tulburată de telefonul care aduce vești proaste.

Miezul nopții la Paris - cronică de film
Regia: Woody Allen, Distributie: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Carla Bruni, Scenariu: Woody Allen, Durata: 100 minute, Buget: 30,000,000 $, Premiera în România: 2 septembrie 2011

Miezul nopții la Paris - cronică de film

Un scriitor (Owen Wilson) împreună cu logodnica (Rachel McAdams) și părinții ei se află la Paris cu puțin înainte ca nunta să aibă loc și tinerii să se instaleze în Malibu.

Pina - cronică de film
Regia : Wim Wenders, Distribuţia: Regina Advento, Malou Airaudo, Ruth Amarante, Pina Bausch, Scenariu: Wim Wenders , Durata: 106 minute, Buget: 4,500,000 $, Premiera în România: 9 septembrie 2011, Website: http://www.pina-film.de/

Pina - cronică de film

Filmul 3D pe care Wim Wenders îl plănuia împreună cu dansatoarea Pina Bausch despre propria-i trupă de tanztheater din Wuppertal s-a transformat într-un film–omagiu, odată cu neașteptata și trista ieșire din scenă a coregrafei germane.

Anim’est 2011, gala poveștilor animate

Anim’est 2011, gala poveștilor animate

A șasea ediție a Festivalului Internațional de Animație Anim’est își răstoarnă tolba cu povești pline de imaginație și culoare în perioada 7-16 octombrie.