[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ileana Bîrsan

Ileana Bîrsan – jurnalist și critic de film, editor secţiunea Film, la revista BeWhere! A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din București în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 și 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, iar între 2007-2008 este Editor Film la TimeOut București. Între 2008 și 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, iar din 2009 colaborează la proiectul de educație cinematografică pentru liceeni „Education a l’image”. Din 2008 semnează articole de critică de film în „Observator cultural”, iar din septembrie 2011 este editorul secțiunii Film la BeWhere!.

editori.bewhere.ro/ileana-birsan/
Filmul zilei la TV: Totul despre Schmidt
Filmul zilei la TV: Totul despre Schmidt/About Schmidt (2002), Data difuzării : 7 iunie, ora 22:00, Postul TV: TCM

Filmul zilei la TV: Totul despre Schmidt

Warren Schmidt (Jack Nicholson) este forțat să se pensioneze, la scurt timp îi moare soția pe neașteptate, iar viața lui pare mai neinteresantă și fără noimă decât pe vremea când lucra în programul monoton de agent de asigurări.

Poveşti cu îngeraşi şi eroi

Poveşti cu îngeraşi şi eroi

Taximetrisul care m-a dus la Polus Center a crezut cu voce tare că mă duc în mall ca să mă relaxez.

Basme și fantezii pentru oamenii mari

Basme și fantezii pentru oamenii mari

Florin mi-a predat ștafeta și iată și prima scrisorică de la TIFF, a 11- ediție. Pentru o zi bună de plajă cum a fost ieri la Cluj, am fost foarte vrednică și am văzut patru filme.

Filmul zilei la TV - Se7en
Filmul zilei la TV: Se7en (1995), Data difuzării: 5 iunie 2012, ora: 22.00, Postul TV: TCM

Filmul zilei la TV - Se7en

Poate că ar fi trebuit să aleg ceva mai solar, mai estival, dar nu puteam ocoli un film cu criminali în serie, scris foarte deștept și excepțional jucat, devenit între timp un clasic.

Work in pro­gress

Work in pro­gress

Toată lumea se pricepe la cinema, toată lumea are o părere despre filme.

La TIFF-ul vesel și românesc

La TIFF-ul vesel și românesc

Tradiționalele 3 Zile ale Filmului Românesc au o zi în plus anul acesta. Cu 11 lungmetraje și 16 scurtmetraje, între 6-9 iunie, cele mai recente producții românești pot fi vizionate la TIFF. Feature coordonat de Ileana Bîrsan

Cannes cel ploios şi filmele de aur

Cannes cel ploios şi filmele de aur

Dincolo de bucuria câştigării a două premii importante cu filmul lui Cristian Mungiu, ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes nu a excelat, deşi în competiţie au fost selectate nume mari.

În căutarea spectatorului ideal - Interviu cu Cristi Puiu

În căutarea spectatorului ideal - Interviu cu Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu nu a vorbit despre filmele sau proiectele sale, ci despre relaţia cu oamenii care scriu despre filme, despre rolul criticii de film şi despre câteva chestiuni ludice.

Filmul zilei la TV - Angel Heart
Filmul zilei la TV: Angel Heart/Înger și demon (1987), Data difuzării: 4 iunie 2012, ora 00:05, Postul TV: FilmBox HD

Filmul zilei la TV - Angel Heart

Așa cum a fost prezentat de la lansare, filmul lui Alan Parker (Midnight Express, Pink Floyd – The Wall) Angel Heart este o combinație de filme de gen, un melanj între The Exorcist și Chinatown, un horror-thriller cu o poveste detectivistă cu elemente.

Filmul zilei la TV: The Proposition
Filmul zilei la TV: The Proposition (2005), Data difuzării: 1 iunie, ora 00:00, Postul TV: Antena 1

Filmul zilei la TV: The Proposition

Chiar dacă nu este chiar un western clasic, mai ales că este un gen de film cam pe ducă, iată Nick Cave a scris unul pentru tărâmurile australiene, aranjat cu melancolie pe muzici cu teme biblice.