[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ileana Bîrsan

Ileana Bîrsan – jurnalist și critic de film, editor secţiunea Film, la revista BeWhere! A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea din București în 1998. După un master în literatură comparată, între 1999 și 2004 este asistent de cercetare la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu”. În perioada 2005-2006, urmează cursurile unui master în studii de film la Universitatea din Zürich, iar între 2007-2008 este Editor Film la TimeOut București. Între 2008 și 2009 realizează emisiunea KinoFish, la happyfish.ro, iar din 2009 colaborează la proiectul de educație cinematografică pentru liceeni „Education a l’image”. Din 2008 semnează articole de critică de film în „Observator cultural”, iar din septembrie 2011 este editorul secțiunii Film la BeWhere!.

editori.bewhere.ro/ileana-birsan/
Vânătorii de capete - cronică de film
Titlul original : Headhunters/ Hodejegerne, Norvegia, 2011, Regia: Morten Tyldum, Distribuția: Aksel Hennie, Synnove Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau, Durata: 100 minute

Vânătorii de capete - cronică de film

Headhunters, bazat pe cărțulia bestseller semnată Jo Nesbo, este genul de film despre care e mai bine să nu știi nimic pre-vizionare.

Un eveniment fericit - cronică de film
Titlul original : Un hereux évenément, Franța, Belgia, 2011,, Regia: Rémi Bezançon, Distribuția: Josiane Balasko, Louise Bourgoin, Pio Marmaï

Un eveniment fericit - cronică de film

We Need to Talk About Moms s-ar putea chema acest film educativ (nu degeaba a fost ales de Asociația Macondo să fie distribuit și în programul cinema.edu).

Filmul zilei la TV: Badlands
Filmul zilei la TV : Badlands/Banda sălbatică (1973), Data difuzării : 26 iunie, ora 01:55, Postul TV: TCM

Filmul zilei la TV: Badlands

Fără Badlands al lui Terrence Malick n-ar fi existat True Romance sau Natural Born Killers, asta pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu. That’s poetry, baby!

Filmul zilei la TV: Marchizul de Sade
Filmul zilei la TV: Quills/ Marchizul de Sade (2000), Data difuzării : 24 iunie, ora 21:00, Postul TV: CineMAX

Filmul zilei la TV: Marchizul de Sade

Mai toți am auzit de el, umblă prin târg o sumedenie de mituri legate, mai ales, de practicile lui, însă Marchizul de Sade e un personaj relativ puțin cunoscut, deși sunt foarte multe mărtuii și documente.

Filmul zilei la TV: Avionul condamnaților
Filmul zilei la TV: Con Air - Avionul condamnaților (1997), Data difuzării : 22 iunie, ora 20:20, Postul TV: Antena 1

Filmul zilei la TV: Avionul condamnaților

Fără legătură cu condamnările din ultimele zile, azi vă invit să vedeți deja un film clasic din categoria action & entertainment, cu Nicolas Cage în unul dintre ultimele roluri decente, în Con Air, regizat de Simon West.

Filmul zilei la TV: Vrăjitoarele din Eastwick
Filmul zilei la TV: The Witches of Eastwick (1987), Data difuzării: 20 iunie, ora 23:00 , Postul TV: Diva Universal

Filmul zilei la TV: Vrăjitoarele din Eastwick

O comedie neagră și drăcească nu strică în vremurile astea mâloase. Fără să fie vreo capodoperă sau un mare hohot de râs, filmul lui George Miller, The Witches of Eastwick, are la bază romanul lui John Updike.

Filmul zilei la TV: Juno
Filmul zilei la TV : Juno (2007), Data difuzării : 19 iunie, ora 20:00 , Postul TV: DigiFilm

Filmul zilei la TV: Juno

În anul în care Cristian Mungiu lua Palme d’Or cu 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, Jason Reitman regiza Juno, scris de Diablo Cody, un film cu subiecte apropiate, însă în lumi și vremuri foarte diferite.

Filmul zilei la TV: Victory (1981)
Filmul Zilei: Drumul spre victorie/Victory (1981), Data difuzării: 17 iunie 2012, ora 19:30, Postul TV: TCM

Filmul zilei la TV: Victory (1981)

Suntem în plin campionat european și nu puteam rata unul dintre cele mai plăcute filme despre și cu fotbal, pe care îl puteți vedea azi, Victory, regizat de John Huston.

Filmul zilei la TV: Full Metal Jacket
Filmul zilei la TV: Full Metal Jacket/ Platoșa de metal (1987), Data difuzării: 15 iunie, ora 00:50, Postul TV: TCM

Filmul zilei la TV: Full Metal Jacket

Sunt în ton cu TIFF, care a prezentat ediția aceasta o integrală Stanley Kubrick, și mă opresc azi la un film de război atipic, un festin vizual și chiar filozofic.

Pe românește, despre câteva morți și-o nuntă

Pe românește, despre câteva morți și-o nuntă

Zilele Filmului Românesc au început cu lansarea catalogului AperiTIFF, intitulat The Death of Mr. New Wave, cu o copertă neagră pe măsura evenimentului funebru, bineînțeles.