[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 5/07/2012
Titlul original : Headhunters/ Hodejegerne, Norvegia, 2011, Regia: Morten Tyldum, Distribuția: Aksel Hennie, Synnove Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau, Durata: 100 minute

Vânătorii de capete - cronică de film

Vânătorii de capete - cronică de film

Headhunters, bazat pe cărțulia bestseller semnată Jo Nesbo, este genul de film despre care e mai bine să nu știi nimic pre-vizionare.

Numai așa te poți bucura/înfiora (după caz, după puteri) de twisturile care vin atunci când credeai că s-au întâmplat deja și de poantele de la macabru în sus cu care filmul e presărat din belșug. Să încercăm totuși o descriere, de dragul exercițiului – avem un domn care se ocupă de angajări corporatiste, cu viluță prima-întâi și nevastă pe măsură; venitul se cere suplimentat deci, așa că noaptea, dumnealui se ocupă cu furtul de tablouri.

Ei bine, ultimul nene pe care-l jefuiește nu-i deloc, dar deloc ceea ce pare a fi – iar ce urmează De la perioada mai mult sau mai puțin dificilă a sarcinii, până la separarea celor doi, toate etapele pe care le parcurge un cuplu, în general, fără mari surprize sau tensiuni, sunt punctate ca la carte din perspectiva mamei. Maternitatea este descoperită cu bunul, răul și urâtul ei, părțile mai puțin funcționale fiind de multe ori augmentate pretențios sau plângăcios.