[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 7/10/2012
Bucureşti Festivalului Filmului Francez, Astra Film Festival, Cinema.edu. Recomandarile BeWhere!

Alte filme, alte festivaluri

Alte filme, alte festivaluri

Luna octombrie devine din ce în ce mai plină de filme de festival, de toate felurile și genurile. Pe lângă cele deja așezate în pagini pe îndelete, iată pe scurt ce mai găsim prin oraș.

  •  Festivalul Filmului Francez

A 16-a ediție a festivalului organizat de Ambasada Franței și de Institutul Francez aduce în această toamnă titluri noi, în avanpremieră, 38 témoins, de Lucas Belvaux, 2012, cu Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia, Les infidèles, de Emmanuelle Bercot, Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Fred Cavayé, Michel Hazanavicius, Eric Lartigau, Alexandre Courtes, 2012, Vous n’avez encore rien vu, de Alain Resnais, 2012, cu Mathieu Amalric, Lambert Wilson, Michel Piccoli, Sabine Azema, Camille redouble, de Noémie Lvovsky, 2012, cu Noémie Lvovsky, Samir Guesmi, Judith Chemla. În secțiunea Debut vor fi prezentate filmele La vie d’une autre, de Sylvie Testud, 2012, cu Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika și L’amour dure 3 ans, de Frédéric Beigbeder, 2011, cu Louise Bourgoin, Gaspard Proust, Joey Starr. Va fi prezentat și Journal de France, documentarul unuia dintre cei mai importanți regizori, Raymond Depardon, iar filmele regizorilor Alain Resnais și Agnès Varda vor fi făcute cunoscute publicului prin cele două retrospective. O altă surpriză îmbucurătoare este lansarea în limba română a volumului Cinéma 1, de Gilles Deleuze, prezent, de altfel, înaintea fiecărui film prin proiecția câte unui scurt clip din celebrul său Abecedar.

Festivalul Filmului Francez, București 26 oct. - 1 nov., la Cinema Elvira Popesco. Preț bilet - 10 lei, abonament nelimitat (21 de proiecții) - 70 lei

 

  • ASTRA Film Festival

Cel mai vechi festival de film documentar din România a ajuns la cea de-a 12-a ediție și, timp de o săptămână, la Sibiu, vor fi prezentate peste 80 de filme, din 25 de țări. Din juriul acestei ediții fac parte Hanka Kastelicová, director de programe, departamentul documentare, HBO Europa de Est, Michael Stewart, director al London Open City Film Festival, Rene Kubasek, directorul Institutului Ceh din București, Luciano Barisone, director al International Documentary Film Festival Nyon, Cristian Nițulescu, TVR, Sorin Botoșeneanu, Prof. UNATC, Christophe Pomez, directorul Institutului Francez din Cluj, și Cristi Puiu, regizor. Festivalul are, pe lângă secțiunile competiționale, și cele paralele, fiind organizate şi trei masterclass-uri, „Profesia de documentarist”, susținut de către profesorul și regizorul Petr Lom, „Romastories”, la care vor participa Vintilă Mihăilescu, Mirel Bran, Michaela Mihailov, și „Documentarul de investigație”, cu Adrian Mogoș, Mircea Toma, Sorin Ozon. La această ediție sunt așteptați și Tue Steen Müller, consultant internațional în producția de film documentar, inițiatorul și fost director al European Documentary Network, Rick Minnich, absolvent al celebrei Columbia University şi autor de filme premiate pretutindeni în lume, și pe Goran Radovanovic, filozof, scenarist, regizor şi producător.

Astra Film Festival, Sibiu, 15-21 octombrie

 

  • Cinema.edu

Asociaţia Culturală Macondo îi așteaptă din toamnă pe liceeni la Cinema-Edu. Peste 30 de licee din București și alte 20 din țară vor avea acces gratuit la cinematografele și spațiile culturale din programul Cinema-Edu. De la începutul anului până în vacanța de vară, liceenii din peste 10 orașe din țară au avut ocazia să vizioneze trei filme dezbătute la final cu invitați speciali: documentarul Waste Land de Lucy Walker, drama Străina/Die Fremde de Feo Aladag și Un eveniment fericit/ Un heureux événement de Rémi Bezançon. Din toamnă, profesorii și liceenii sunt chemați din nou la film, cu alte trei producții special selectate pentru ei, printre care Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu. Proiecțiile de la Noul Cinematograf al Regizorului Român au început de la sfârșitul lunii septembrie și continuă până la sfârșitul anului.

Programul Cinema.edu se desfășoară în perioada octombrie-decembrie 


un comentariu
Shared11 Octombrie, 2012:

sper sa ajung si eu macar la cateva proiectii