[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

festivaluri bucuresti

ŞtiriBucharest Music Film Festival, din 9 septembrie

Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București invită toți pasionații de muzică bună, în Piața Universității, între 9 și 18 septembrie.

ŞtiriFestitalia, festival în parcul Herăstrău

Muzica, arta, gusturile şi culorile Italiei vor anima parcul Herăstrău din 12 septembrie, timp de o săptămână.

ŞtiriFestivalul Strada Armenească

Comunitatea Armeană din România şi ArCuB organizează Festivalul Strada Armenească, eveniment ce se va desfăşura între 2 şi 4 august în cadrul complexului armenesc din Bucureşti.

ŞtiriPremiere internaţionale în prima zi de B-FIT

De joi, 30 mai, până duminică, 2 iunie 2013, Bucureştiul se transformă într-un teatru imens, cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru B-FIT in the Street!, organizat de ArCuB.

MuzicăEUROPAfest 2013 sărbătoreşte 20 de ani de muzică bună

Anul acesta sărbătorim 20 de ani de EUROPAfest, în care jmEvents a oferit publicului larg un festival care se remarcă prin muzică live, profesionalism şi eleganţă. Din anul 2005 EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

ŞtiriParadă de Saint Patrick’s Day în București

Prima paradă organizată în București cu ocazia Saint Patrick’s Day, Ziua Naţională a Irlandei, va avea loc pe 17 martie, şi va străbate Calea Victoriei.

CarteUltima zi de FILB: poezie!

Organizatorii FILB au rezervat ultima seară celui mai riscant gen cu putință: poezia. Acesta a fost bonusul, față de anii trecuți. Ca gen riscant, totuși, poezia are anumite avantaje. În primul rând, adună mulțimi mari și eterogene.

Evenimentul luniiSoNoRo 2012

Despre dragoste, despre bucuriile şi chinurile ei, va fi vorba în noua ediţie a Festivalului SoNoRo, aflată sub semnul Love Unlimited. Concertele vor avea loc între 9 şi 25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

FeaturesZoom in: festivalurile de film din noiembrie

Luna noiembrie este una dedicată cinefililor și a consumatorilor de festivaluri de film. BeWhere! îți spune ce nu trebuie să ratezi dacă ajungi la Festivalul de Film Polonez, la KINOdiseea sau la cea de-a treia ediție BIEFF.

ŞtiriSilviu Purcărete, prezent la Festivalul Național de Teatru!

Silviu Purcărete va fi prezent în cadrul FNT prin intermediul unui dialog excepțional purtat cu eseistul și profesorul George Banu sub semnul unei teme generoase: Teatrul și sensul comunității. Filmul va fi proiectat joi, 1 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului „Bulandra”

DanseXplore dance festival 2012

eXplore dance festival a ajuns deja la a 7-a ediţie. Oportunitatea de a fi activ, de a-şi asuma aceleaşi riscuri ca şi artistul sunt lucruri care oferă publicului o poziție privilegiată la ediţia din acest an, cu tema A-Dance.

TeatruImpactul unui workshop

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru vor fi prezentate momente lucrate în cadrul Academiei Itinerante ANDREI ŞERBAN, iniţiată de Corina Şuteu şi organizată de ICR New York şi TNB, desfăşurată anul acesta la Mogoşoaia, în luna iulie.

Evenimentul luniiFestivalul Național de Teatru 2012. Silviu Purcărete în gros-plan

În perioada 26 oct.-4 nov., Festivalul Naţional de Teatru aduce în Bucureşti cele mai importante producţii ale stagiunii trecute. A 22-a ediţie a FNT stă sub semnul celor doi autori cărora UNESCO le-a dedicat anul 2012, Strindberg şi conaţionalul Caragiale.

FilmAlte filme, alte festivaluri

Luna octombrie devine din ce în ce mai plină de filme de festival, de toate felurile și genurile. Pe lângă cele deja așezate în pagini pe îndelete, iată pe scurt ce mai găsim prin oraș.

Evenimentul luniiDe la Cannes în Balcani

A treia ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest este o ocazie rară de a vedea unele dintre cele mai bune filme ale anului într-o sală de cinema, în premieră şi în proiecţii unice, pentru că cele mai multe dintre ele nu vor fi distribuite pe marile ecrane.

FeaturesAnim’est are cei 7 ani de festival

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului de film de animaţie, cu renume şi săli pline, deschide şi anul acesta cutia cu poveşti animate. Puteţi găsi câteva recomandări făcute chiar de organizatorii Anim’est, într-un feature coordonat de Ileana Bîrsan.

FeaturesSoundczech. Muzică contemporană din Cehia

Cel mai nou proiect al Centrului Ceh din București prezintă publicului român câteva trupe reprezentative pentru scena contemporană a muzicii cehe. Trei orașe, zece concerte, opt grupuri artistice. Suntem gata să experimentăm ritmuri cehești?

OraşStradă de C’Arte fără pietoni

Pentru al doilea an consecutiv, Biblioteca Centrală Universitară organizează evenimentul Strada de C’Arte. Ce am găsit pe strada Boteanu într-o seară de joi?

Muzică clasicăFestivalul Celibidache

Sub deviza „Trăieşte muzica, trăieşte sunetul”, festivalul se desfăşoară între 3 mai şi 7 iulie.

Evenimentul luniiBucharest Biennale 5 - Tactici pentru aici și acum

Lunile acestea are loc la București cea de-a 5-a ediție a bienalei de artă contemporană (BB5), organizată de Pavilion Center for Contemporary Art and Culture și de revista aferentă acestuia, Pavilion journal for politics and culture.