[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 17/07/2013
Festivalul Strada Armenească

Festivalul Strada Armenească

Comunitatea Armeană din România şi ArCuB organizează Festivalul Strada Armenească, eveniment ce se va desfăşura între 2 şi 4 august în cadrul complexului armenesc din Bucureşti.

Mergi?

Strada Armenească este atestată din secolul al XVII-lea şi reprezintă un important punct de reper atât pentru comunitatea armeană, cât şi pentru populaţia Bucureştiului. Prin intermediul acestei manifestări culturale, se doreşte evidenţierea contribuţiei aduse de membrii comunităţii armene din Bucureşti, în decursul istoriei, la dezvoltarea oraşului din punct de vedere religios, cultural, ştiinţific şi politic.

Pe parcursul festivalului vor fi organizate o serie de spectacole de dans tradiţional, concerte cu muzică armenească, workshopuri şi prelegeri, precum şi vizionări de filme.

Accesul la festival este gratuit, iar programul cuprinde:
Memorii – frânturi din trecutul comunităţii armene din România - ce se doreşte a fi o secvenţă în imagini din istoria comunităţii armene şi îşi propune să surprindă portrete şi momente din viaţa armenilor.

La drum prin Armenia - care cuprinde lucrările a trei fotografi amatori şi are ca scop promovarea punctelor turistice importante ale Armeniei.

Personalităţi marcante de origine armeană - o expoziţie care îşi doreşte informarea publicului bucureştean despre personalităţile marcante de origine armeană, care au avut un rol important în dezvoltarea religioasă, culturală, socială şi politică a oraşului Bucureşti.

https://www.facebook.com/FestivalulStradaArmeneasca