[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 4/06/2012

BeWhere the Fest is: B’Estfest Summer Camp

BeWhere the Fest is: B’Estfest Summer Camp

Unul dintre cele mai bune 20 de festivaluri europene, B’Estfest devine, și la a șasea ediție, „parc de distracții” cu scene în aer liber și terase.

B’Estfest Summer Camp

Comuna Tunari
[6 – 8 iulie]

Incontestabile capete de afiș, Garbage, Royksopp, Pulp și Moonspell anunță un festival eclectic. Anul acesta, muzica rock deține o scenă proprie, iar în complexul din nordul Bucureștiului vor avea loc diverse evenimente conexe: proiecții de film, expoziții și workshopuri.  Nu vor lipsi zonele de sport și relaxare și nici cea de campare. În plus, fanii muzicii reggae vor avea o scenă special dedicată acestui gen, Blazing Vibez Stage, ce va aduna cei mai buni DJ, MC şi selectah autohtoni.

Preț bilete: 125 lei/zi, 265 lei/abonament3 zile, 280 lei/abonament 3 zile și voucher camping

 

Nu rataţi!

 Garbage

Deși, în 17 ani, nu a lansat decât cinci albume, Garbage, trupă care a avut succes la sfârșitul anilor ´90 – început de 2000, revine cu noi idei în același stil dance rock. Acum se află în turneul mondial Not Your Kind of People Tour, pentru promovarea albumului omonim, proaspăt lansat pe 14 mai. Cap de afiș al mai multor festivaluri europene, Garbage este o trupă cunoscută pentru energia pe care o emană live și, cu siguranță, va fi o prezență poate chiar surprinzătoare pentru unii.

 Royksopp

Duoul norvegian – Svein Berge și Torbjørn Brundtland – este un experiment al muzicii electronice. În 2001, cei doi au lansat primul album, Melody A.M., abordând un mix original – de la ambient și downtempo, la synth-pop și chiar soul-funk. Pentru că a fost inclus în lista celor „1000 de albume pe care trebuie să le asculți înainte de a muri”, performance-ul lor de la B’Estfest trebuie văzut! 

 Meshuggah

În Idiș, înseamnă „nebun”, cuvânt ce-i caracterizează aproape perfect. Meshuggah este o îmbinarea de stiluri muzicale de la heavy, death, thrash, progressive metal și elemente de fusion jazz care, alături de un bas foarte prezent, măsuri compuse și riff-uri matematice (Math Rock), fac ca această trupă să fie una deosebită, ciudată și imprevizibilă. Suntem aproape siguri că vom pleca de la concertul lor, cel puțin, fascinați de tobele lui Tomas Haake. 

 Pulp

Într-o discuție despre brit-pop, una dintre trupele care trebuie menționate este Pulp. După o pauză de 11 ani, în care nu au lansat niciun material discografic, în aprilie 2012, Jarvis Cocker  a anunțat că sunt în lucru câteva piese noi Pulp. Pe Cocker îl vom vedea la București în a treia zi a festivalului, alături de Nick Banks, Candinda Doyle, Steve Mackey și Mark Webber.

 

Program B’Estfest Summer Camp 2012:

••• Vineri, 6 iulie: Garbage, The Qemists Stanton Warriors, Kreator, Moonspell și Turbo

••• Sâmbătă, 7 iulie: Royksopp, Selah Sue, Mala Vita, Booka Shade, Trolley Snatcha, Obituary, Last Hope

••• Duminică, 8 iulie: Pulp, Caro Emerald, Andy C, Modestep (live), Dope D.O.D, Skindred, Tristania, Meshuggah, Pipes and Pints, Regardless of Me

 

 

Laura Coroianu, CEO Emagic

Laura Coroianu, CEO EmagicB’ESTFEST a apărut într-o discuție din 2006, în noaptea show-ului Depeche Mode, în zona de backstage. Tocmai avusesem primul concert de amploare sold out în România și ne-am spus că era momentul să încercăm și un festival. Fiecare țară are cel puțin un mare festival de muzică, dacă nu chiar 2-3, așa că am vrut să avem și noi unul care să ne reprezinte internațional.

Prima ediție a avut loc în 2007 și, încă de atunci, obiectivul nostru declarat a fost să reușim să-l mutăm la iarbă verde, pentru că la baza unui adevărat festival stă experiența unică de libertate și distracție. Am reușit acest lucru în 2011, când B’Estfest s-a mutat pe 25 de hectare de islaz înconjurat în potcoava de apă, transformându-se în B’Estfest Summer Camp.

2012 ne aduce a doua ediție, cu mult mai multe surprize. Vă așteaptă din nou zona de camping, terasele, parcul de distracții, expozițiile de artă și zonele de sport și, ca un prim element de noutate, am anunțat o scenă în plus, Aftershock, dedicată fanilor rock.

Ne bucurăm că am reușit să punem la punct un line-up de excepție, ce include trei headlineri în premieră în România, nume cult în industria muzicală – Garbage, Royksopp și Pulp.

Feedback-ul pentru anul trecut a fost unul extrem de bun, publicul nostru apreciind schimbarea și accentul pus pe experiență. Fanii B’Estfest au înțeles că un festival înseamnă mai mult decât o înșiruire de concerte.