[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

festivaluri 2012

CarteUltima zi de FILB: poezie!

Organizatorii FILB au rezervat ultima seară celui mai riscant gen cu putință: poezia. Acesta a fost bonusul, față de anii trecuți. Ca gen riscant, totuși, poezia are anumite avantaje. În primul rând, adună mulțimi mari și eterogene.

Evenimentul luniiSoNoRo 2012

Despre dragoste, despre bucuriile şi chinurile ei, va fi vorba în noua ediţie a Festivalului SoNoRo, aflată sub semnul Love Unlimited. Concertele vor avea loc între 9 şi 25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

FeaturesZoom in: festivalurile de film din noiembrie

Luna noiembrie este una dedicată cinefililor și a consumatorilor de festivaluri de film. BeWhere! îți spune ce nu trebuie să ratezi dacă ajungi la Festivalul de Film Polonez, la KINOdiseea sau la cea de-a treia ediție BIEFF.

ŞtiriSilviu Purcărete, prezent la Festivalul Național de Teatru!

Silviu Purcărete va fi prezent în cadrul FNT prin intermediul unui dialog excepțional purtat cu eseistul și profesorul George Banu sub semnul unei teme generoase: Teatrul și sensul comunității. Filmul va fi proiectat joi, 1 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului „Bulandra”

FilmDaniel McCoy de la Pixar invitat la Anim’est - Interviu video

Daniel McCoy este reprezentantul studioului de animație Pixar invitat al festivalului Anim’est; el a creat efecte vizuale pentru o serie de filme cunoscute și premiate precum A Bug`s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Toy Story 3, The Incredibles şi Ratatouille, cât şi scurtmetraje.

DanseXplore dance festival 2012

eXplore dance festival a ajuns deja la a 7-a ediţie. Oportunitatea de a fi activ, de a-şi asuma aceleaşi riscuri ca şi artistul sunt lucruri care oferă publicului o poziție privilegiată la ediţia din acest an, cu tema A-Dance.

TeatruImpactul unui workshop

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru vor fi prezentate momente lucrate în cadrul Academiei Itinerante ANDREI ŞERBAN, iniţiată de Corina Şuteu şi organizată de ICR New York şi TNB, desfăşurată anul acesta la Mogoşoaia, în luna iulie.

FilmAlte filme, alte festivaluri

Luna octombrie devine din ce în ce mai plină de filme de festival, de toate felurile și genurile. Pe lângă cele deja așezate în pagini pe îndelete, iată pe scurt ce mai găsim prin oraș.

MuzicăDracula Bass Festival 2: Negrescu & Di Piazza, o combinaţie jazz-blues

A doua seară a ediţiei cu numărul doi a Dracula Bass Festival, dedicată memoriei lui Johnny Răducanu, a debutat cu două seturi pe cât de diferite, pe atât de electrizante.

MuzicăDracula Bass Festival. Prima zi: reggae & jazz

Seară de vară indiană cu chitarişti. Nu, nu este titlul unui tablou, este fapt real. Natură cât se poate de vie, cu ritm şi culoare.

MuzicăMuscel cLoverFest - Acces doar pietonal, 900m (20 min)

Pentru al patrulea an consecutiv, dealurile Muscelului au fost împânzite de muzică bună şi atmosferă flower-power.

Expat CornerHier kommt Die Toten Hosen

Before the band’s show on 10th of August in Sibiu, guitarist Michael Breitkopf talks about Germany’s influence on Europe, about the new DTH album, about death...

Foto - ReportajOameni şi momente B'ESTFEST Summer Camp 2012

Fotograful BeWhere! detașat la fața locului, Claudiu Popescu, a suprins prin obiectivul unui aparat foto analog (sau „pe film”, cum îi place să spună simplu) unele dintre cele mai expresive figuri și momente ale ediției de anul acesta a B'ESTFEST.

MuzicăCum am petrecut B'Estfest Summer Camp 2012

Contrar celor spuse de Paraziţii în primul vers al piesei Jos Cenzura, muzica a fost a doua voce la B'Estfest.

MuzicăMuscel Cloverfest - Ediția TRIfoi

Oficial, a ajuns la ediţia trei – zisă şi Trifoi, neoficial, este al patrulea an în care urcăm pe dealurile Muscelului.

MuzicăBeWhere the Fest is! - Summer Well

Festival ajuns la a doua ediție, Summer Well cumulează peste 15 ore de muzică live. Pe scena amplasată în parcul de 25 de hectare urcă Hurts, The Vaccines şi The Stone Roses.

MuzicăBeWhere the Fest is! - Artmania

A şaptea ediţie a festivalului de la Sibiu aduce concerte, expoziţii şi evenimente speciale dedicate artelor frumoase.

MuzicăFolk you! Florian Pittiș - ediția a opta

Ediţia a opta a festivalului readuce pe scena de pe plaja din Vama Veche nume consacrate ale folkului românesc, dar şi reprezentanţi ai mişcării rock autohtone.

MuzicăStufstock 2012 - ediție aniversară

Anul acesta, ediţie aniversară! Zece veri pentru stufstock. Acolo unde-i este locul, la malul mării, în Vamă.

MuzicăJazz & Blues la Vama Veche: Freedom Jazz Festival

La prima ediţie, FJF din Vama Veche propune un program eclectic. Muzicieni de jazz, dar şi de blues. Nume româneşti, dar şi străine. Vom asculta de la latin jazz la jazz-rock, de la harmonica blues la contemporary jazz, de la fusion la jazz manouche.