[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 5/07/2012
Stufstock 2012 - ediție aniversară

Stufstock 2012 - ediție aniversară

Anul acesta, ediţie aniversară! Zece veri pentru stufstock. Acolo unde-i este locul, la malul mării, în Vamă.

Creat întru salvarea satului „liber”, Stufstock a adunat de-a lungul timpului stiluri muzicale dintre cele mai diverse, formaţii româneşti şi străine, tinere sau experimentate.

Uneori hulit, dar mai mult iubit, pentru ediţia de anul acesta s-au anunţat – deocamdată – trei nume importante: The Subways, Dubioza Kolektiv şi Dub Incorporation. Britanicii The Subways, trupă care s-a lansat în 2005, au la activ, până în prezent, trei albume de studio şi mai multe piese în topurile internaţionale, dar şi single-uri în heavy-rotation la diverse posturi de radio.

Îndrăgostiţi de scenă, pentru că nu-şi doresc altceva decât să se desfăşoare în turnee, Billy Lunn (chitară şi voce), Charlotte Cooper (bas şi voce) şi Josh Morgan (tobe) sunt porţia de alternativ/grunge/indie rock a festivalului. De cealaltă parte, Dubioza Kolektiv, pe care i-am putut vedea în ianuarie la Bucureşti, sunt un amestec de dub, rock, folclor bosniac şi reggae.

Mai reggae de atât – Dub Incorporation, una dintre cele mai influente trupe de gen din Europa. În peste 10 ani de existenţă, grupul francez a lansat cinci albume, iar cei 12 membri sunt cunoscuţi pentru piese ca Rudeboy, My Freestyle sau Tout ce qu’ils veulent. Line-up-ul va fi completat de formaţii rock româneşti, iar programul complet şi mai multe informaţii veţi găsi pe site-ul revistei noastre.

 

Stufstock

Vama Veche, plaja de nord, 23-29 iulie