[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 5/07/2012
Folk you! Florian Pittiș - ediția a opta

Folk you! Florian Pittiș - ediția a opta

Ediţia a opta a festivalului readuce pe scena de pe plaja din Vama Veche nume consacrate ale folkului românesc, dar şi reprezentanţi ai mişcării rock autohtone.

Phoenix şi Viţa de Vie concertează alături de Alexandru Andrieş şi Nicu Alifantis. Tudor Gheorghe aduce taraful şi învăţăminte muzicale, iar Marius Mihalache îşi prezintă noul proiect, I Like Romania. Festivalul a fost lansat în 2005, în acelaşi loc, metamorfozat între timp, pe când Florian Pittiş declara deschisă „mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate”.

Acum, organizatorii – Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă – spun că încăpăţânarea lor de a construi, an de an, un castel pe nisip a făcut din el „tradiţie şi este legat indestructibil de Vama Veche. Ba chiar nu avem nicio ezitare să-l numim Farul din Vama Veche pentru tot ce înseamnă folk/folclor în România.

Este un festival românesc care are rădăcini în muzica primordială”, spun organizatorii, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă. Din program, mai amintim: Maya, Tudor Gheorghe, Zdob și Zdub, Ada Milea și Timpuri Noi. Ultima seara a festivalului are ca headliner trupa Resident Ex, al cărei lider este Ovidiu Kempes.

 

Folk You! Florian Pittiş

Vama Veche, plaja de nord, 3–5 august, ora 19:00.

Acces liber