[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 8/09/2012

Ce vedem în week-end la TV

Ce vedem în week-end la TV

Pentru sfârșitul săptămânii am ales un film de aventură pentru toate vârstele, un film de război, un thriller și o poveste de amor. Dacă n-o să vă placă, vă aștept la condica de reclamații.

Sâmbătă, 8 septembrie

Stand By Me (1986), regia Rob Reiner, cu River Phoenix, Wil Wheaton, Corey Feldman, Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss

Unul dintre cele mai reușite filme de aventuri preadolescentine este adaptarea romanului autobiografic al lui Stephen King, “The Body”.  Acest film a devenit un clasic al genului, nu numai datorită figurilor și interpretărilor fenomenale ale celor patru băieți, ci mai ales faptului că povestea maturizării are umor și suspans și face cu ușurință apel la propriile noastre amintiri, senzații și emoții.

Unul dintre cei patru prieteni inseparabili trage cu urechea la o discuție a fratelui mai mare și află de cadavrul unui individ dat dispărut. Își propun să-l găsească și să devină eroii orașului. Numai că aventura lor de-o vară este dată peste cap de o gașcă de băieți mai mari care urmăresc același  scop.

E un film duios și sentimental, cu umorul și efervescența unor adolescenți încă inocenți și vulnerabili, dar suficient de voluntari și îndrăzneți pentru fapte mărețe, dar și pentru necazuri cu caru’.  Nici povestea, nici jocul lor nu pică în melodramă sau clișee.
Filmul poate fi văzut la TV 1000, ora 19.00.

 

platoon.jpgPlatoon (1986), regia Oliver Stone, cu Tom Berenger, Forest Whitaker, Willem Dafoe, Johnny Depp, Charlie Sheen

Unul dintre cele mai crude și mai emoționante povești despre război (aici războiul din Vietnam), filmul lui Stone (care a fost în război) a primit 4 premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.

Privit din perspectiva unui proaspăt recrut (Charlie Sheen), care s-a oferit voluntar, acest război are, de fapt, două bătălii ce se petrec concomitent, cea cu inamicul proriu-zis și cea care se desfășoară în și cu oamenii lângă care porți bătălia inițială.

Cei doi sergenți ai plutonului (Berenger și Dafoe), cu viziuni și cu morale diferite, vor face ca lupta pentru supraviețuirea fizică să se complice, iar supraviețuirea fărâmelor de umanitate să fie aproape imposibilă.
Filmul poate fi văzut la TCM, ora 22.00.

Duminică, 9 septembrie

the_talented_mr_ripley_.jpgThe Talented Mr. Ripley (1999), regia Anthony Minghella, cu Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman

Tom Ripley (Matt Damon) împrumută o haină cu emblema Universității Princeton și odată cu ea capătă și o nouă identitate. Pleacă în Italia, pentru 1000 de dolari pentru a aduce acasă fiul rătăcitor (Jude Law) al unui bogătan. Numai că planurile nu se potrivesc întocmai cu realitatea.  La început, Ripley face impresie bună și este adoptat de noii săi prieteni, însă, pentru că prima lui natură întră în conflict cu noua identitate, lucrurile se vor complica mortal.
Acest thriller, adaptare a romanului cu același titlu, scris de Patricia Highsmith,  ar fi putut fi un grozav film în maniera lui Hitchcock, dacă se păstra regula numărul unu a maestrului suspansului, și anume evitarea clișeului. Chiar dacă nu se respectă regula și tocmai din acest motiv, de multe ori, personajele sunt ocolite cumva de emoție și mister, filmul este un exemplu plăcut și amuzant de film de gen, fără însă să exceleze.
Filmul poate fi văzut la Neptun TV, la 21.15.

 

la-vida-de-los-peces.jpgLa vida de los peces (2010), regia Matias Bize, cu Santiago Cabrera, Blanca Lewin

Un film emoționant despre o iubire veche, în care gesturile mărunte copleșesc, iar  privirile tăcute încă mai caută răspunsuri. Doi foști iubiți se întâlnesc la o petrecere și, năpădiți de amintiri și neîmpliniri rostite cu jumătate de gură, vor parcurge o noapte chestionându-și trecutul și auteticitatea amintirilor în prezent.
Este un film mic, intim și fără prea multe surprize. Este un film în care emoția este cântărită la miligram și funcționează ca o melodie pe care o tot asculți în buclă nu pentru că vrei să înțelegi mai mult, ci ca să nu se sfârșească acest prezent, în fapt melancolic și dureros.

Cronica filmului o puteți citi aici
Filmul poate fi văzut la CineMax, ora 21.00.