[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 14/09/2012

Week-end clasic la TV: "Bullitt", "Arsenic and Old Lace" și "In the Heat of the Night"

Week-end clasic la TV:

Pentru acest sfârșit de săptămână am ales câteva titluri iconice, chiar dacă nu sunt capodopere. În definitiv, nu trebuie să ne luăm chiar tot timpul în serios, nu?

Vineri, 14 septembrie

Bullitt/ Locotenentul Bullitt (1968), regia Peter Yates, cu Steve McQueen, Jacqueline Bisset, Robert Vaughn

Nu cred că există vreun mare film în care Steve McQueen să fi jucat, însă jocul, șarmul, talentul foarte natural și brut se văd cu ochiul liber în toate rolurile lui. Rolul locotenentului de poliție Frank Bullitt rămâne iconic nu doar grație lui McQueen, ci și unui gen de film care a dispărut sau, mai degrabă, s-a vlăguit de-a lungul anilor, și anume filmele de acțiune conduse de antieroi. Veriga slabă în toate poveștile din cinemaul de gen recent este povestea. Iar în cazul acestui film, chiar cu multe elemente previzibile, scenariul are suficient de multe subploturi și schimbări de macaz, încât să te țină încă în priză.
Filmul poate fi văzut la TCM, ora 19.50.

Sâmbătă, 15 septembrie

arsenic1.jpgArsenic and Old Lace/ Arsenic și dantelă veche (1944), regia Frank Capra, cu Carry Grant, Petre Lorre, Jack Carson

Adaptare a piesei de pe Broadway cu același titlu, scrisă de Joseph Kesserling (jucată cu aceeași distribuție, dar cu Boris Karloff), filmul maestrului filmelor de comedie Frank Capra, este un spectacol negru și cu structură de operă bufă, și cu  interpretare fantastică.
Mortimer, un tânăr proaspăt însurat vrea să-și anunțe scumpele mătuși, însă zburdalnicele doamne îl întâmpină cu grație, drăgălășenie dar și cu maniere misterioase și mortale. În același timp, fratele junelui terifiat evadeazp din închisoare și se refugiază în casa mătușilor.
Filmul poate fi văzut la PROCinema, la 22.15.


 

Duminică, 16 septembrie

in-the-heat1.pngIn the Heat of the Night/ În arșița nopții (1967), regia Norman Jewison, cu Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates

E un film de referință și a intrat într-un soi de canon al filmelor legate de rasism și problematica diferendelor sudiste, un film care a câștigat 5 premii Oscar, într-un an al mișcărilor sociale, pentru drepturile civile și împotriva războiului, în acea „summer of love”.
În gara din Sparta, Mississipi, un tânăr de culoare, elegant și atipic, este arestat ca suspect într-o crimă. Șeful poliției locale descoperă însă că suspectul este detectiv de poliție în Philadelphia. Astfel,  cei doi vor ajunge ca din această confuzie problematică să conlucreze pentru a-l prinde pe criminal.
Filmul poate fi văzut la  TCM, ora 19.55.