[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 30/08/2012
Filmul zilei la TV : The Banishment (Izgnanie) (2007), Data difuzării : 30 august, ora 23:25, Postul TV: DigiFilm

Filmul zilei la TV: The Banishment (Izgnanie)

Filmul zilei la TV: The Banishment (Izgnanie)

Foarte pictural și plin de simboluri religioase, filmul Izgnanie/The Banishment al lui Andrey Zvyagintsev, din 2007, concentrează în fiecare scenă drama ce se pregatește să descompuna o familie aparent comună.

În 2003, regizorul rus a debutat cu The Return, un film eliptic și foarte emoționant despre relația unui tată cu fiii săi, în care figura maternă lipsește.

 

Într-un stil asemănător, chiar mai reductiv, The Banishment se folosește de figura maternă pentru a ajunge la problemele unei familii, probleme, în fapt, niciodată foarte ușor de explicat sau ale căror rădăcini sunt îngropate în uitare sau secrete. Și din nou, ca și în filmul de debut, intervine o criză în viața bărbatului ajuns la mijlocul drumului.

 

Povestea unui cuplu care pare a fi izgonit dintr-un Rai aparent, tocmai în preajma apariției unui copil (al treilea), este filmată minunat, în niște spații și peisaje dintr-o oarecare lume, fără particularități punctuale, dar cu o atenție milimetrică la efectul hipnotic (angoasant sau melancolic). În această poveste fragmentată și livrată sub forma unui puzzle, suspiciunile și amenințările soțului vor fi anihilate de starea mizerabilă și disperată a soției care se vor transforma în pedeapsa definitivă.