[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 10/12/2012

Cum s-a văzut România la Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema

Cum s-a văzut România la Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema

Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema s-a încheiat acum câteva zile cu proiecţia celui mai titrat film românesc al anului, După dealuri, în prezenţa actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

Evenimentul a avut loc în sala Walter Reade din cadrul Lincoln Center, care s-a dovedit neîncăpătoare, iar cei care nu au mai putut intra trebuie să aştepte lansarea americană din februarie 2013.

Întâlnirea cu publicul a fost moderată de Mihai Chirilov, director artistic al festivalului. „După probă, Mungiu mi-a mărturisit că e de părere că aş putea interpreta oricare din personajele principale, dar că s-a hotărât să-mi încredinţeze rolul Alinei. Înainde de După dealuri, nu mai jucasem niciodată în film, aşa că meritul pentru prestaţia mea îi revine şi lui Cristian”, a spus Cristina Flutur.

La rândul ei, Cosmina Stratan a afirmat: „Iniţial, am crezut că-mi va fi foarte uşor să interpretez personajul Voichiţa, deoarece mi se părea că suntem foarte asemănătoare. Mi-am dat seama că nu e chiar aşa. N-am putut înţelege cum reuşea să înăbuşe fiecare emoţie pe care o simţea, cum asista pasivă la evenimentele care i se întâmplau, fără să aibă curajul de a face ceva, orice”.

Timp de şapte zile, Making Waves: New Romanian Cinema a prezentat în faţa publicului din New York o selecţie alcătuită din 13 lungmetraje, 4 documentare şi 7 scurtmetraje. Festivalul a debutat cu premiera new-yorkeză a filmului Despre oameni şi melci, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu şi a actorilor Monica Bârlădeanu şi Andi Vasluianu.