[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 19/10/2012
Bucureşti A treia ediţie a festivalului va avea loc în perioada 19-25 octombrie 2012.

Elia Suleiman, Vlad Ivanov şi premiere în weekend la Les Films de Cannes à Bucarest

Elia Suleiman, Vlad Ivanov şi premiere în weekend la Les Films de Cannes à Bucarest

Timp de o săptămână, la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, cinefilii au parte de întâlniri cu regizori şi actori renumiţi, premiere direct de la Cannes, masterclass-uri şi discuţii la Meeting Point-ul de la Institutul Francez.

După deschiderea cu filmul colectiv „7 Days in Havana”, weekend-ul continuă la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.
Elia Suleiman se va întâlni de două ori cu spectatorii în ziua de sâmbătă: la Cinema Elvira Popescu, de la 13:30, la proiecţia filmului The Time that Remains (Cannes 2009) şi la Cinema Studio, de la 15:00, la Divine Intervention. El va răspunde întrebărilor publicului la finalul fiecăreia dintre cele două producţii.

Filmul preferat al criticii internaţionale la Cannes 2012, In the Fog, regizat de ucraineanul Sergei Loznitsa şi cu Vlad Ivanov în distribuţie, este o dramă de război în care actorul român joacă rolul unui căpitan nazist. Ivanov a primit Premiul FIPRESCI pentru această interpretare. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, care a fost prezent la Cannes cu două filme: După dealuri şi In the Fog. Vlad Ivanov va discuta cu publicul după proiecţie.

Unul dintre cele mai aşteptate filme este Holy Motors, în regia lui Leos Carax, care va rula duminică, de la ora 18:00, la Cinema Studio. Filmul a fost decretat cel mai interesant experiment vizual şi scenaristic al ediţiei. De la 20:30, tot la Cinema Studio, este programată premiera Cosmopolis, în regia lui David Cronenberg, cu Robert Pattinson în rolul unui tânăr miliardar.

Proiecţia va fi precedată, de la 18.30, la Meeting Point-ul de la Institutul Francez, de lansarea oficială a cărţii lui Don DeLillo, „Cosmopolis”, apărută în colecţia „Biblioteca Polirom”.