[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 6/06/2012

(P) Cannes, the place to be

(P) Cannes, the place to be

În mai, odată cu începerea Festivalului de Film, oraşul de pe Riviera Franceză începe să-şi primească turiştii dornici de aventuri luxoase şi exclusiviste.

Pentru două săptămâni, cât durează festivalul, atmosfera de pe străzile oraşului prinde un alt contur. 

Cel mai exigent jurat de la „Românii au talent”, Mihai Petre, a fost invitat special Chivas Regal la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta şi s-a întors din oraşul de pe malul Mediteranei cu detalii interesante. „Cannes este una dintre cele mai luxoase destinaţii de vacanţă, iar, în perioada festivalului, această imagine este cu siguranţă amplificată. Străzile oraşului se transformă într-un covor roşu interminabil, iar toţi cei prezenţi par pregătiţi pentru o şedinţă foto în orice moment. Doamnele se plimbă pe celebrul bulevard La Croisette purtând rochii de seară extravagante, iar domnii poartă cu nonşalanţă cele mai elegante smokinguri.

foto-1-andrei-tobosaru-pernod-ricard-romania.jpgHotel Martinez, cazare rafinată

Situat în inima oraşului, Hotel Martinez este unul dintre punctele centrale din Cannes pe întreaga perioadă a festivalului. Martinez este preferatul celebrităţilor, iar anul acesta a fost din nou gazda delegaţiei Chivas România. Bill Murray, Bruce Willis sau Eva Herzigova sunt câteva dintre vedetele răsfăţate la faimosul hotel, pe care Mihai Petre le-a remarcat în timpul sejurului. „Vedetele de la Hollywood sunt o prezenţă constantă la Festivalul de la Cannes. Te întâlneşti cu ele la recepţia hotelului, la cină sau la petrecerile organizate acolo.”

Meniu distins la Palme d’Or

La Palme d’Or este cel mai cunoscut şi mai apreciat restaurant de pe Riviera Fran­ceză. Situat în incinta hotelului Martinez, La Palme d’Or, catalogat cu 2 stele Michelin, îşi răsfaţă oaspeţii cu meniuri rafinate. „La Palme d’Or am mâncat cel mai bun desert de ciocolată. După ce ai luat masa o dată acolo, înţelegi de ce este catalogat cu 2 stele Michelin. Am toată ad­miraţia pentru chef Christian Sinicropi, cel care semnează meniul. Bineînţeles, Chivas 25yo a dat o savoare aparte preparatelor.”

foto-1--andrei-tobosaru-pernod-ricard-romania.jpgPetreceri exclusiviste la Chivas House

Chivas House este anual gazda unora dintre cele mai apreciate petreceri din timpul festivalului. Mihai Petre a participat anul acesta la una dintre ele. „Aceasta este una dintre cele mai frumoase locaţii vizitate de mine. Situată pe plajă Chérie Chéri, Chivas House impresionează în primul rând prin designul creativ. Am fost surprins de mixul inovator de vintage şi modern, dar mai ales de cromatica aleasă. Locaţia păstrează aerul de legendă al Franţei, însă are o notă extrem de actuală.”

Palais des Festivals, Cannes hot spot

Palais des Festivals et des Congrès este unul dintre punctele cheie ale festivalului de film. Cele mai importante producţii cinematografice sunt vizionate în eleganta locaţie. Mihai Petre a participat anul acesta la premiera After the Battle, trăind fascinaţia covorului roşu de la Cannes chiar la celebrul Palais des Festivals. „Este copleşitor ce se întâmplă la premiera unui film: sute de fotografi, celebrităţi, o forfotă incredibilă, toate susţinute însă de o organizare extrem de minuţioasă, care nu lasă nimic la voia întâmplării. Covorul roşu de la Cannes este o experienţă unică, pe care mă bucur că am trăit-o.”