[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

filme romanesti

ŞtiriGala Premiilor UCIN, la a 45-a editie. Uniunea Cineastilor din Romania anunta nominalizarile pentru cele 21 de categorii

Ajuns la cea de 45-a editie, cel mai important eveniment dedicat valorilor cinematografiei romanesti, Gala Premiilor UCIN se va desfasura luni, 24 aprilie, la Sala Studio a Teatrului National Bucuresti.

Invitatul luniiCinemaul gourmet

Cel mai straniu lucru este că, de fapt, în Romania filmul nu este receptat ca act artistic, ci mult mai degrabă ca „divertis-act”. Cinemaul este acceptat ca artă de un număr foarte mic de oameni, numiți în general cinefili.

ŞtiriScurtmetrajul “O umbra de nor”, de Radu Jude, în Quinzaine des Réalisateurs

Cel mai recent scurtmetraj realizat de Radu Jude, “O umbră de nor”, a fost selecţionat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (16-26 mai).

ŞtiriDocumentarul Maria, în premieră mondială la Festivalul “Visions du Reel”

Maria, documentar semnat de Claudiu Mitcu, a fost selecţionat în competiţia international a Festivalului Internaţional de Film Documentar “Visions du Reel”, care va avea loc în Nyon (Elveţia), între 19 şi 26 aprilie.

ŞtiriEdiţia premium a DVD-ului „După dealuri”, în librării

Un booklet cu fragmente din comentariile şi recenziile cele mai relevante despre filmul lui Cristian Mungiu, „După dealuri”, este inclus în ediţia premium a DVD-ului, care va fi disponibilă în magazinele de specialitate din 29 martie.

ŞtiriOvidiu Lipan Ţăndărică şi misiunea de salvare a unei albine, în avanpremieră la “Domestic”

Muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi actriţa Cristina Cioran şi-au adus aminte de poveştile pe care le-au avut cu animalele, înainte de lansarea în cinematografe a filmului “Domestic”, pe 22 martie.

ŞtiriNicuşor Dan, poveşti domestice cu papagalul Gâscan

După Paula Seling, a venit rândul matematicianului şi activistului Nicuşor Dan să-şi aducă aminte despre o poveste amuzantă despre un papagal pe care îl avusese în copilărie.

ŞtiriÎntâmplări domestice cu Paula Seling, în avanpremieră la „Domestic”

Până pe 22 martie, când spectatorii vor putea urmări filmul „Domestic”, o serie de vedete din România povestesc întâmplări „domestice” amuzante, inedite sau dramatice, ai căror protagonişti sunt câini, pisici sau alte animale de casă.

ŞtiriFilmul "Poziţia copilului" a câştigat Ursul de Aur

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, premiul Ursul de Aur pentru cel mai film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

ŞtiriCampioana Diana Mocanu încheie campania “Susţine România la Berlinală”

Diana Mocanu, care la doar 16 ani stabilea un record absolut în nataţia românească, încheie şirul campionilor care s-au alăturat campaniei “Susţine România la Berlinală!”, prima care leagă sportul şi filmul românesc.

ŞtiriCampionul olimpic Alin Moldoveanu pariază pe filmul românesc

Alin Moldoveanu este al treilea campion al României care se alătură campaniei “Susţine România la Berlinală”, prima care leagă cele două domenii ce au adus cele mai multe premii: sportul şi cinematografia.

ŞtiriCampioana olimpică Laura Badea susţine filmul „Poziţia Copilului” la Berlinală

După Ivan Patzaichin, care a inaugurat campania „Susţine România la Berlinală!”, Laura Badea se alătură echipei filmului „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Ştiri„Poziţia copilului”, în competiţia oficială pentru Ursul de Aur

Cel mai recent film al regizorului Călin Peter Netzer, „Poziţia copilului”, a fost selecţionat în Competiţia oficială a celui mai important eveniment cinematografic al începutului de an – Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7-17 februarie 2013).

FilmCum s-a văzut România la Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema

Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema s-a încheiat acum câteva zile cu proiecţia celui mai titrat film românesc al anului, După dealuri, în prezenţa actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

ŞtiriS-au încheiat filmările la “Evadarea”

Filmările pentru producţia “Evadarea”, în regia lui Andrei Gruzniczki, au fost sfârşit în această săptămână, după mai mult de o lună.

ŞtiriFilmul „O lună în Thailanda” @ KINObservator de la Cinemateca Union

Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Ion Câmpineanu 21) găzduieşte proiecţia filmului românesc “O lună în Thailanda” de Paul Negoescu.

Ştiri„Domestic” de Adrian Sitaru, selectat la Festivalul Internaţional de Film Mar del Plata

Al treilea lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru va participa în competiţia internaţională a singurului festival internaţional de film clasa A din America Latină.

ŞtiriFilmul „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, la al doilea eveniment KINObservator de la Cinema Union

Vineri, de la ora 19:00, în Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (str. Ion Câmpineanu 21) este programată proiecţia filmului românesc „Şi caii sunt verzi pe pereţi” (2012), urmată de o discuţie cu regizorul, scenaristul şi producătorul peliculei, Dan Chişu.

FilmInterviu - Realizatorii filmelor premiate la Aristoteles Workshop

Câțiva dintre realizatorii filmelor premiate la ediția de anul acesta a atelierului Aristoteles ne împărtășesc din experiența realizării unui film cap-coadă în cinci săptămâni, despre oamenii cu care au lucrat și profesorii care i-au îndrumat și despre filmele lor.

Film„Crud şi gătit”, proiectul lui Gabriel Achim, în palmaresul Festivalului de Film de la Salonic

Următorul proiect de film al regizorului Gabriel Achim, „Crud şi gătit”, a câştigat premiul Script 2 Film Workshops, din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, ajuns la a 53-a ediţie.