[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 5/06/2012

Festival italian

Festival italian

A început din mai şi continuă până în iulie. Este vorba despre Festivalul Italian 2012.

Cu ocazia Zilei Naţionale a statului, 2 iunie, Ambasada Italiei, Institutul Italian de Cultură şi Institutul de Comerţ Exterior organizează un festival ce reuneşte evenimente culturale şi culinare. După concerte şi săptămâna modei italiene, urmează spectacole de teatru, conferinţe cu degustare şi un festival de film, printre al­tele.

 

Dacă nu aţi „gustat” din cultura şi din bucatele italiene, să ştiţi că organizatorii vă invită „La masă în restaurantele italiene” până pe 7 iunie, atât în Bucureşti, cât şi în Timişoara. Un alt program din cadrul festivalului se referă la Promovarea produselor alimentare italiene în staţiile de servicii „eni” (AGIP) din toată România. De asemenea, expoziţia de fotografie „Roma inedită”, de Rodica Marinescu, se deschide pe 6 iunie, de la ora 18:00, la Institutul Italian de Cultură şi rămâne la dispoziţia publicului până pe 30 iunie.

 

Vă propunem să treceţi într-o altă dimensiune italiană... teatrală, devenind spectatori la piesa Quartett, de Heiner Müller, în regia lui Sergio Sivori, cu Cristina Giordana şi Sergio Sivori. Reprezentaţia are loc pe 8 iunie, ora 18:00, la Teatrul Odeon. Iar cinefililor le sunt dedicate filme italiene contemporane. Proiecțiile sunt programate de la ora 18:00, în perioada 11 iunie - 12 iulie. Vizionare plăcută!

 

Institutul Italian de Cultură, Aleea Alexandru 41, 021.231.08.80; www.iicbucarest.esteri.it