[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.11Octombrie 2012 De la nume la renume

FilmAlte filme, alte festivaluri

Luna octombrie devine din ce în ce mai plină de filme de festival, de toate felurile și genurile. Pe lângă cele deja așezate în pagini pe îndelete, iată pe scurt ce mai găsim prin oraș.

EditorialeVeşti despre starea naţiunii

Trahanache îşi citează băiatul, conul Leonida vorbeşte din ziare, noi trăim „ca-n Caragiale” şi credem că-l cităm. Dar ghilimelele sunt scuza comodă pe care şi-o arogă o societate ruptă genetic din comediile lui „suferinde”. Naţiune, fii deşteaptă!

TeatruAnchetă despre Basarabia

Bazat pe mărturiile unor femei, victime ale violenţei domestice, producţia urmăreşte expozitiv poveştile mai multor personaje, prezentând cauzele şi consecinţele.

TeatruFețele cruzimii

Mentalităţile se moştenesc, fricile se transmit genetic, iar prea multă frustrare naşte monştri. Traumele unei epoci dictatoriale nu dispar odată cu schimbarea formală a societăţii, ci se perpetuează stafidite la sânul oamenilor care le-au crescut din energia fricii şi a indiferenţei.

TeatruImpactul unui workshop

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru vor fi prezentate momente lucrate în cadrul Academiei Itinerante ANDREI ŞERBAN, iniţiată de Corina Şuteu şi organizată de ICR New York şi TNB, desfăşurată anul acesta la Mogoşoaia, în luna iulie.

Muzică clasicăDemocrație la pupitru

Iubitor de rock, operă şi simfonic, Tiberiu Soare, noul dirijor permanent al orchestrei Radio, într-o discuţie despre democraţia în munca cu orchestra.

RestauranteRestaurant spaniol: Nada Mas

Sau, mai degrabă, „nunca mas”. Pe scurt, povestea începe cu o aşteptare lungă şi se termină cu un „desert” de la farmacie. Am ajuns aici în spe­ranţa că voi putea continua, măcar gastronomic, senzaţiile vacanţei spa­niole abia încheiate.

AutoAudi A3: high-tech în format compact

Noul Audi A3 tocmai a ieşit pe piaţă. Primele livrări au fost făcute clienţilor încă din luna septembrie. Aceştia pot alege între liniile de echipare Attraction, Ambition sau Ambiente, între lumini ajustabile, trapă panoramică din sticlă şi multe altele.

BrandsABSOLUT GREYHOUND - mixul ABSOLUT de sunet, savoare şi mister

ABSOLUT GREYHOUND este primul mix muzical inspirat de un cocktail ABSOLUT, care duce experienţa senzorială într-un univers futurist.

Evenimentul luniiDe la Cannes în Balcani

A treia ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest este o ocazie rară de a vedea unele dintre cele mai bune filme ale anului într-o sală de cinema, în premieră şi în proiecţii unice, pentru că cele mai multe dintre ele nu vor fi distribuite pe marile ecrane.

Editorialeprint it! and read it!

Acum un an, pe 6 octombrie mai exact, lansam pe piață revista. Vă spuneam că ne propunem să fim fideli acestui where! exclamativ. Timp liber, cultură, lifestyle? Noi știm să vă spunem unde e musai să fiți!

FeaturesSoundczech. Muzică contemporană din Cehia

Cel mai nou proiect al Centrului Ceh din București prezintă publicului român câteva trupe reprezentative pentru scena contemporană a muzicii cehe. Trei orașe, zece concerte, opt grupuri artistice. Suntem gata să experimentăm ritmuri cehești?

FeaturesPremieră: După dealuri. Studiu de caz: Alina și Voichița

Actriţele Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au primit premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Cannes, pentru rolurile din noul film al lui Cristian Mungiu, După dealuri. Interviu de Ileana Bîrsan

FeaturesAnim’est are cei 7 ani de festival

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului de film de animaţie, cu renume şi săli pline, deschide şi anul acesta cutia cu poveşti animate. Puteţi găsi câteva recomandări făcute chiar de organizatorii Anim’est, într-un feature coordonat de Ileana Bîrsan.

Expat Corner„Încercăm să găsim sinergii cu societatea civilă!”

Institutul Cervantes s-a mutat din vechea casă într-un spaţiu generos din clădirea Hotelului Cişmigiu. Cum se simt spaniolii în noua reşedinţă şi ce pregătesc românilor anul acesta ne-a povestit directorul Juan Carlos Vidal, într-un interviu cu Aura Clara Marinescu. Traducere de Alina Crața Bruj

Expat Corner„Vamos a crear sinergías cada vez mayores con la sociedad civil!”

Cómo se encuentran los españoles en la nueva residencia y qué es lo que le preparan al público rumano este año nos ha contado el director Juan Carlos Vidal, en una entrevista de Aura Clara Marinescu. Traducido por Alina Crața Bruj

Invitatul luniiCe declanșează scânteia interesului pentru o cauză socială?

Am stat de vorbă cu directori și manageri de resurse umane care ar vrea să încurajeze voluntariatul în rândul angajaților lor, dar nu știu cum să facă asta într-un mod eficient.

FeaturesOccupy Carol 53

Stil arhitectural: eclectic. Perioada: început de secol XX. Monument de clasa B. Arhitect: necunoscut. Până în urmă cu două luni, casa din Carol I 53 era încadrată la categoria „case care plâng”, abandonate. Acum este revitalizată de opt tineri entuziaşti. Occupy history!

OraşDianei patru

De multă vreme n-am mai auzit de un loc proaspăt deschis care să-și câștige faima cu atâta rapiditate. Casa de la adresa cu pricina și-a deschis porțile doar de vreo două luni. I s-a dus deja vestea. Cu „muzică, poezie, teatru, film, foto, dezbateri, evenimente cu atitudine” se laudă cei de-ai casei

TeatruRadu Afrim: „Fac mişto de ipocrizie şi intoleranţă”

Radu Afrim este „copilul obraznic” al scenei. De 12 ani se amuză înviorând lumea teatrală de la noi cu reacţii extreme. Şoc şi sensibilitate, violenţă şi poezie, cald-rece. Facem o scurtă călătorie în lumea afrimiană a contrastelor. Password: să fii tu însuţi!