[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 6/10/2012
Dianei patru
Dianei Patru,  Strada Dianei 4 (Piața Rosetti); deschis zilnic; www.facebook.com/dianei.patru

Dianei patru

De multă vreme n-am mai auzit de un loc proaspăt deschis care să-și câștige faima cu atâta rapiditate. Casa de la adresa cu pricina și-a deschis porțile doar de vreo două luni. I s-a dus deja vestea. Cu „muzică, poezie, teatru, film, foto, dezbateri, evenimente cu atitudine” se laudă cei de-ai casei

Drept să vă spun, cred că n-a fost dată să ajung aici doar pentru — cum se spune — o bere: Toulouse Lautrec, Loungerie II, We Singing Colors. Ioan Es. Pop și Andrei Ruse. Video mapping. Dezbateri CRIM. Dacă știți ce înseamnă, dacă recunoașteți numele de mai sus (și vă plac), atunci sigur mă credeți pe cuvânt.

N-aș putea să includ locul acesta în categoria „localuri”, chiar dacă într-una dintre camerele casei domnește barul (cu prețuri obișnuite), iar evenimentele se desfășoară aproape de publicul așezat pe la mese. Pe timpul zilei, vara (sau în seri blânde de toamnă), vă recomand terasa. Și mai ales zidul acela cu iederă ce pare „ițit” în mijlocul orașului. Noaptea, uneori pare club. Alteori doar spațiu de concerte. E un spațiu cameleonic această casă cu istorii de aproape un secol.

„Urban-trendy-cult” aș putea să-i numesc pe cei care vin aici. Sunt, pe de o parte, cei care inițiază proiectele desfășurate aici și, pe de altă parte, cei care caută și participă la astfel de evenimente. Sunt tineri cu toții. Și îți plac discuțiile pe care le auzi pe la mese. Te afli în mijlocul boemei urbane contemporane. 

 

Taguri: