[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 17/09/2012

Carol 53

Carol 53

I-au dat numele de Centru Cultural Independent, o titulatură nu foarte inspirată, dar care arată exact cum vor să fie percepuţi: un grup de iniţiativă care nu depinde de nimeni, o casă cu oameni care primeşte mult mai mulţi musafiri.

În Bulevardul Carol I nr. 53, un imobil cu o suprafață de 750 de metri pătrați a fost ocupat în totalitate de opt tineri entuziaști care l-au transformat într-unul nou.

 

O casă monument de clasa B este sediu acum pentru diversele arte și sporturi. Și asta s-a întâmplat „peste noapte”. Nu e mult spus, în trei săptămâni grupul de inițiativă (cinci arhitecți, un inginer hoticol, un broker de asigurări și un inginer de instalații) a făcut curățenie în casa-focar de infecție până în vară.

Când am ajuns la Carol 53 era seara de film asiatic (o dată la două săptămâni se întâmplă). De asemenea, în casa cu artiști se vor desfășura ateliere de tâmplărie, vopsitorie, ipsoserie, tir cu arcul și scrimă (la subsol), dar și montări de spectacole de teatru. Și tinerii au planuri mari de viitor.

Despre cine a locuit în casa cu cea mai mare curte de pe bulevard și care este povestea asediului ei citiți în numărul 11 al revistei BeWhere!, număr aniversar.