[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

case vechi bucuresti

OraşHotel Concordia. Ce a mai rămas dintr-o clădire istorică

În fiecare an, de Ziua Unirii Principatelor, jurnaliştii, arhitecţii, istoricii, societatea civilă îşi amintesc de clădirea de la numărul 39, strada Smârdan, imobil care stă să cadă în Centrul Vechi. În fiecare an trag semnale de alarmă, însă fără niciun rezultat.

FeaturesOccupy Carol 53

Stil arhitectural: eclectic. Perioada: început de secol XX. Monument de clasa B. Arhitect: necunoscut. Până în urmă cu două luni, casa din Carol I 53 era încadrată la categoria „case care plâng”, abandonate. Acum este revitalizată de opt tineri entuziaşti. Occupy history!

OraşHala Matache nu va fi demolată

Comisia Naţională de Dezvoltare Teritorială (CNDT) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a dat aviz de demolare a Halei Matache, a anunţat azi secretarul de stat în MDRT Marcel Boloş.

OraşCarol 53

I-au dat numele de Centru Cultural Independent, o titulatură nu foarte inspirată, dar care arată exact cum vor să fie percepuţi: un grup de iniţiativă care nu depinde de nimeni, o casă cu oameni care primeşte mult mai mulţi musafiri.

OraşLansare: „Case și oameni din București”

În casa desenată de George Matei Cantacuzino, s-a lansat aseară cartea lui Andrei Pippidi – „Case și oameni din București” (Ed. Humanitas).

OraşCasa Eliad a reintrat în circuitul cultural

Situat în Bulevardul Mircea Vodă 5, monumentul istoric a împlinit 150 de ani. Din aprilie 2011, clădirea a intrat într-un proces de restaurare, lucrările fiind terminate anul acesta.

OraşUrban Book: Birouri din România 2

În seria igloobest a editurii Igloo Media a apărut al doilea album dedicat clădirilor de birouri din România.

OraşÎn dulcele stil...Tudor

Aproape de Gara Băneasa, ferită de praful bulevardului și vecină cu Muzeul „Nicolae Minovici”, se ascunde o casă-muzeu, unică în peisajul arhitectural al Bucureștilor. I-am trecut pragul.

OraşInterviu cu Andreea Răsuceanu: „Mântuleasa, cel mai bun teaser pentru o întreprindere turistică culturală!”

Doctor în filologie, traducător și redactor al editurii Humanitas Fiction, Andreea Răsuceanu a debutat ca scriitor în 2009 cu volumul „Cele două Mântulese”.

OraşUrbanism: Hotel Cişmigiu

Prima clădire construită pe Bulevardul „Regina Elisabeta” în 1912 se redeschide după o operaţie de restaurare ce a durat trei ani.

OraşZiua Porților Deschise la Casele Memoriale

Duminică, 6 mai, nu vă faceți program! Vă invităm să „cotrobăiți” prin Casele Memoriale din subordinea Muzeului Municipiului București.

OraşBucureştiul în cărţi

Ce parte iubim mai mult şi mai mult din Bucureşti? Străzile, oamenii, influenţele, tradiţia? Istoricii şi partizanii oraşului s-au exprimat şi au adunat, în scris, câteva amintiri despre oraş. Pe care vi le recomandăm.