[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 8/11/2012

La comandă: Ştefan Burdea

La comandă: Ştefan Burdea

Face pantofi de mulţi ani, dar brandul care îi poartă numele s-a născut abia în 2008. Încălţămintea semnată Ştefan Burdea este realizată doar la comandă şi puţinele serii care se află în magazine sunt foarte scurte.

Dacă vă tentează, reţeta este clasică. Intraţi pe site, alegeţi perechea, măsuraţi-vă piciorul, sunaţi la magazin, alegeţi culori, forme, texturi, daţi comanda şi în minim trei săptămâni, maxim o lună şi jumătate, îi veţi primi acasă, frumos împachetaţi şi gata de purtat. Pentru cei de la magazin lucrurile nu sunt însă chiar atât de simple. Ei preiau comanda şi abia aici începe cu adevărat munca lor. Dacă le-aţi furnizat şi ceva informaţii despre cum veţi purta pantofii cu pricina (la ce eveniment, cu ce costum etc.), ei se vor gândi la o combinaţie de piei şi culori care să se asorteze. Apoi vor stabili modelul, vor croi pielea, o vor coase, vor trage pielea pe calapod, o vor lăsa acolo minim 10 zile, apoi vor crea talpa, se vor ocupa de fini-saje, îi vor aşeza în cutie şi aşa îi veţi primi acasă în câteva zile. 12 mâini prelucrează un pantof până acesta ajunge la client.


La început trimiteau pantofi fără să îi taxeze pe cumpărători. Numai pentru a le câştiga încrederea. Atunci aveau în jur de 2-3 comenzi pe săptămână. Acum vând o pereche de pantofi cu minim 420 de lei şi au 5-6 comenzi pe zi. Preţul maxim pe care îl puteţi plăti este de 1.200 de euro pentru o pereche de încălţări de aligator. De altfel, paleta de piei este largă, de la clasicele viţel, capră, oaie, la aligator, pisică de mare, rechin, anacondă, piton. Cumpărate din Italia sau Franţa. Dacă la început clienţii erau interesaţi mai ales de pieile exotice şi veneau să comande doar pentru evenimente speciale, acum iau şi pentru a-i purta în viaţa de zi cu zi. Şi, chiar dacă vin axaţi pe culori mai cuminţi, pot fi convinşi să-şi schimbe părerea, să opteze pentru nuanţe mai vii în defavoarea negrului şi maroului.

Taguri: