[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 8/11/2012
Unveiled 2012
Bucureşti Târgul Unvield începe din 17 noiembrie.

Unveiled 2012

Este un târg de modă aflat la a şaptea ediţie. Va avea loc pe 17 noiembrie, are parte de Cristina Sabaiduc, un designer român stabilit la Londra, care, cu această ocazie, va avea primul contact cu piaţa românească de modă.

Mergi?

Evenimentul va debuta, aşadar, vineri, cu o prezentare de modă şi o proiecţie de film 3D în cadrul unui cocktail party la Iconic Class Studio, urmând ca, sâmbătă, colecţia sa să fie disponibilă alături de 15 alte colecţii semnate de designeri români. Despre modă, artă şi nonconformism vă povesteşte Cristina Sabaiduc.

Care este stilul Cristina Sabaiduc?

Eticheta se concentrează pe piese versatile, conceptuale, şi, în cele din urmă, pe outfit-uri purtabile şi de dorit. Este vorba despre explorarea şi înregistrarea unor poveşti vizuale prin printuri, texturi şi tăieturi.


Care este acel element care defineşte creaţiile Cristina Sabaiduc?

Utilizarea magneţilor este un element semnătură în colecţiile mele. Cu închizători şi detalii magnetice, siluetele clasice pot fi decorate într-o multitudine de moduri, oferind posibilităţi nelimitate pentru un styling individual.

 

Ce poţi dezvălui despre noua colecţie?

Colecţia S/S '13 se axează pe contraste puternic tactile. În colaborare cu artistul Jo Holland am folosit săruri de rocă pentru a crea formaţiuni de cristale pe pene, care au fost expuse la lumină şi culoare într-o cameră obscură înainte de a fi înregistrate pe o hârtie fotografică. Acest lucru a creat o serie de imagini delicate, însă dinamice pentru imprimare. Colecţia are mâneci cu aripi, pantaloni scurţi şi şorturi, ornamente din pene cristalizate în 3D, plasate atent.


Care este creatorul tău preferat?

Le respect pe Madeleine Vionnet şi Madame Grès pentru decorurile lor geometrice şi tăieturile feminine. Îmi place să mă plimb într-un muzeu şi să observ ce s-ar purta şi astăzi, ce este atemporal, elegant şi rareori sexy. Altfel, am colaborat cu Jeremy Laing, Carolina Herrera. Am făcut şi un stagiu la Paris cu un mare creator haute couture.

 

Cum vezi plaja designerilor romani? Cum a evoluat în ultimii ani şi cum crezi că se schimba în viitorii 5 ani?

Văd mulţi designeri români care au o legătură puternică cu influenţele româneşti din istorie şi cultură, care modelează într-adevăr desenele şi estetica lor. Tradiţia şi măiestria insuflate în cultură au dezvoltat o calitate comparabilă cu cea a francezilor sau a italienilor. Ca şi cultură, suntem, de asemenea, preocupaţi de pieţele internaţionale, fapt evidenţiat prin implicarea mai multor designeri în expoziţii şi spectacole de moda din întreaga Europă, nu doar din marile capitale. Cred că acesta este accentul care se va pune în viitorul apropiat păstrând în minte pieţele emergente, dezvoltând şi furnizând pentru acele segmente de public, fie acasă, fie în străinătate.


Dintre toate oraşele în care ţi-ai expus creaţiile, care este preferatul tău?

Londra. Au trecut doi ani şi mă simt ca acasă. Există o mulţime de talente în acest oraş şi este vorba de găsirea unei nişe şi a publicului potrivit, despre construirea unei reţele de sprijin pentru a îţi lua zborul. Astfel, în prezent, sunt foarte fericită de felul în care m-am dezvoltat şi de relaţiile construite în industrie. Colecţia S/S'13 a obţinut câteva aprecieri bune. Iar noua colaborare cu Jo Holland este abia la început.

 

Unveiled, 17 nov., Iconic Class Studio

Taguri: