[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Restaurante

Casa Mica Elveţie
Bucureşti Chef Jakob Hausmann va deschide în curând Casa Mica Elveţie, la Predeluţ.

Casa Mica Elveţie

Cheful elveţia Jakob Hausmann îşi propune să deschidă o casă de oaspeţi la Predeluţ şi să-şi concentreze eforturile pe Mica Elveţie din Centrul Vechi, în timp ce restaurantul din str. Sandu Aldea a fost închis.

MEZE Taverna
Bucureşti MEZE Taverna este amplasat pe strada Nicolae Tonitza 6 (Centrul Istoric al Bucureştiului).

MEZE Taverna

Numele localului reprezintă un concept gastronomic foarte popular în Grecia, “MEZE”, care ilustrează plăcerea grecilor de a mânca împreună, de a împărţi cu familia şi cu prietenii nu doar bucuria de zi cu zi, ci şi tot ce au pe masă.

Vegan: Ostraw Vegan
Bucureşti Ostraw Vegan, Ferdinand I 58, 0725.683.426, 0725.OVEGAN; www.ostrawvegan.ro

Vegan: Ostraw Vegan

Îngheţată, bomboane, tort, ciocolată. Toate sănătoase, toate complet crude şi, pentru cine întreabă, toate dietetice. Asta veţi găsi la cea mai nouă (şi singura) cofetărie raw vegană din oraş.

Restaurant chinezesc: Peking Duck
Bucureşti Peking Duck, Mihai Bravu 62A, 0724.725.372, 0753.053.997; www.pekingduck.com.ro

Restaurant chinezesc: Peking Duck

Pe 1 octombrie este ziua naţională a Chinei. Un bun prilej de a da o tură prin oraş, în căutare de noi localuri cu specific.

Local Nou: Negresco
Bucureşti Negresco, Stavropoleos 3, 0720.667.766; www.negresco.ro

Local Nou: Negresco

Pe o stradă frumoasă, plină de is­torie şi clădiri vechi, este deschis nu de mult timp un restaurant al cărui nume are rezonanţe... azure.

Restaurant nou: Mica Elveție
Bucureşti Mica Elveție, Franceză 60; www.micaelvetie.ro

Restaurant nou: Mica Elveție

Una dintre calităţile pe care trebuie să le aibă un restaurant pentru a fi, într-adevăr, foarte bun este constanța tuturor „ingredientelor” sale: curățenie, personal, servicii și, desigur, bucatele.

Nostalgie fără conservanţi
Bucureşti La Bunătăţuri, Calea Dorobanţilor 29Prăvălia cu delicateţuri, Calea Dorobanţilor 65Băcănia Kosher, Paleologu 28

Nostalgie fără conservanţi

Se poartă din ce în ce mai mult moda băcăniilor, a prăvăliilor, a delicateţurilor care mai de care mai „ca la mama sau bunica pe prispă”. Nu ştiu dacă picajul liber al economiei a dus la această întoarcere bruscă la origini, sau doar snobismul autohton.

Restaurant  spaniol: Nada Mas
Bucureşti Nada Mas, Nicolae Golescu 16, 021.313.20.91, 021.310.11.52; www.nadamas.ro

Restaurant spaniol: Nada Mas

Sau, mai degrabă, „nunca mas”. Pe scurt, povestea începe cu o aşteptare lungă şi se termină cu un „desert” de la farmacie. Am ajuns aici în spe­ranţa că voi putea continua, măcar gastronomic, senzaţiile vacanţei spa­niole abia încheiate.

Nemțește!

Louisenhof 2 : Barbu Văcărescu 73, 0762571804.
Die Deutsche Kneipe : Stockholm 9,  0722284560.

Nemțește!

Azi este 3 octombrie și cum nu sunt în Munchen, la Oktoberfest și aș vrea să onorez, cumva, ziua națională a Germaniei, vă propun să mâncați în oraș, dar să mâncați câte ceva din bucătăria nemțească.

Blanduziei

Blanduziei

Ce faci dacă ai poftă, asortată cu destulă foame, de o ciorbă și ești eșuat la marginea centrului vechi, dar ai, pe deasupra, și o sfîșietoare lene care te cam ...